Målexplosion i sista perioden - Innebandy.se




2009-11-06 17:25

Målexplosion i sista perioden

Sveriges U19-herrlandslag gjorde en strålande premiärmatch mot Tjeckien. I den sista perioden släppte det rejält. Då öste man in tio bollar och tog därmed en 12-2-seger.

Tjeckien hade fler spelare med landslagsrutin och fördelen av hemmaplan. Men det märktes inte över huvud taget. Redan från start tog Sverige hand om kommandot, och skapade en hel drös med kvalificerade målchanser.

Sverige missade, bland annat, helt öppet mål vid fler än ett tillfälle, medan Tjeckien bara mäktade med att sticka upp i några enstaka kontringar.

Utdelningen kom, då Jack Qvist placerade in 1-0 med sex sekunder kvar av matchens första power play.

 – Vi hade kunnat ha ledningen med fyra-fem bollar efter första, säger förbundskaptenen Jan Gustafsson. 

 

Jubel i U19-landslaget. Foto: Per Wiklund.


I början av andra kom Sverige av sig för en stund, och Tjeckien tilläts kvittera. Men svenskarna ryckte upp sig omgående och innan den sista periodvilan hade Alexander Hallvars-Persson gjort 2-1.

Sen exploderade Sveriges målskytte.

Inom loppet av en dryg minut i inledningen av sista perioden gick Sverige från 2-1 till 5-1. Efter det spelade man ut fullständigt. Den sista perioden vanns med smått otroliga 10-1 och matchen med 12-2. Siffror som talar för sig själva.

– Vi gör en fantastiskt bra match rakt igenom. I sista perioden är det ryggmärgsspel, där vi bara spelar ut fullständigt, säger Gustafsson.

– Killarna gav allt hela tiden och det kommer de ha med sig i ryggsäcken i framtiden.

Nytt för turneringen är att det efter matcherna slås straffar om en extrapoäng. Även där var Sverige det starkare laget. Daniel Schmidt, som även gjorde mål på straff under ordinarie matchtid, och Tim Wiklund, utsedd till Sveriges bästa spelare, satte varsin straff och såg till att Sverige kunde vinna.

De båda får tillsammans med hela laget beröm för sina insatser av Gustafsson, som även lyfter fram målvaktsspelet:

– Filip Ausmaa gör en bra match. Han har inte så mycket att göra, men han är med hela tiden och är vaken runt buren. 

 

Tim Wiklund var matchens lirare mot Tjeckien. Foto: Per Wiklund.


Tjeckien – Sverige 2-12 (komplett statistik)

Mål Sverige: Jakob Drews 3, Jack Qvist 2, Alexander Hallvars-Persson, Jonas Svahn, Jakob Eliasson, Daniel Schmidt, Robin Johansson, Anders Nygren, Nicklas Hedengran

Författare: Nils-Petter Dufva