2009-11-06 18:17

Mål direkt i comebacken

Sara Kristoffersson väntade inte länge på att presentera sig i landslagscomebacken. Falunforwarden sköt Sveriges första mål i matchen.

– Det var skönt att få göra mål på en gång, säger en glad Sara Kristoffersson.

– Jag fick bollen på vänsterkanten och först tänkte jag spela in i mitten, men jag såg att jag var ganska fri så jag tog ett eget skott.

Målet betydde 1-0 i den första perioden och mindre än halvminuten senare gjorde Tjeckien 1-1. I den andra perioden rullade Sverige igång och segern skrevs till 12-1. Några fler mål eller poäng blev det dock inte från Kristofferssons klubba.

Faktum är att det blev mycket bänknötande i den andra perioden eftersom det ramlade in utvisningar.

– Ja, det var mycket utvisningar, men så är det och man måste försöka ta tillvara på chansen när man får den.

Det måste vara svårt att spela när man får sitta länge?
– Så är det och man vill spela så mycket som möjligt, men det är bara att gilla läget. Det blir lite stelt innan man kommer in i det men det är bara att köra.

Du fick ingen speltid i numerärt överläge?
– Vi har två olika uppställningar i numerärt överläge och idag fick den andra spela, men förhoppningsvis kommer chanser framöver.

Sara Kristoffersson matchades tillsammans med Elin Tjärnström och Josefina Eiremo.

– Jag tycker att det fungerade bra och det har det gjort på träning också. Vi hittar varandra. Försvarsspelet sitter även om det inte blev så mycket av det mot Tjeckien, menar Kristoffersson.

Vad ska du bidra med i den formationen?
– Det är väl mest att försöka lägga fram lite passningar och hitta lite instick.

Det har varit mycket skriverier om din landslagscomeback och du har sagt att du ska ta den här chansen och visa att du ska vara med i VM, finns det inte risk för prestationsångest?
– Jag tycker inte det. Jag försöker bara gå ut och köra precis som jag gör i Falun. Det handlar ändå om innebandy och jag försöker bara gå ut och ha kul, det roligaste som finns är att spela. Jag gör så gott jag kan och skulle jag bli uttagen framöver också skulle jag bli glad för det är det jag fokuserar på.

Hur tror du att du ligger till i VM-diskussionen?
– Det är svårt att säga men jag försöker göra det jag kan och sedan får vi hoppas att landslagsledningen gillar vad jag gör.

Numerärt underläge tände Sverige


Författare: Jonas Gustavsson