2009-11-01 11:30

Landslagsstjärnorna mot varandra

I landslaget är de två av de största stjärnorna – i säsongens fjärde TV-match ställs Emelie Lindström, Balrog, och Karolina Widar, Rönnby, mot varandra.


MÅNDAG 2 NOVEMBER
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
BALROG
-
RÖNNBY

Med bara en dryg månad kvar till VM i Västerås börjar VM-temperaturen att stiga på allvar.

I TV-matchen mellan Balrog och Rönnby finns också två av landslagets fixstjärnor på planen. Målskytten och poängsprutan Emelie Lindström inte minst, och poängdrottningen 2008/09 samt Årets Spelare 2009 ser fram emot duellen.

– Rönnby är alltid roliga att möta. Det brukar bli tuffa matcher. Det handlar inte bara Widar utan det är hela laget som är roliga att möta, menar Emelie Lindström.

– Vi har tighta matcher och det kan gå hur som helst, det är väl det som är roligt.

Du leder poängligan i år igen och har fått en bra start?
– Poängmässigt har det gått bra men jag kan mycket, mycket mer än vad jag har visat hittills. Poängen har trillat in fast jag inte har spelat på topp. Det har gått bra och det är inget specifikt som varit dåligt, men jag vill alltid vara bättre.

Om Lindström besitter den blixtrande offensiven så är Karolina Widar mer en ledare och spindel i nätet, både i landslaget (där hon är lagkapten) och Rönnby. Liksom Lindström ser hon fram emot toppmötet i Elitserien.

– Det är ingen hemlighet att vi är två lag som tycker om att möta varandra eftersom det är heta matcher och mycket känslor inblandade. Vi har mött dem i flera semifinaler och när man spelar matcher som gäller mycket så blir det hett, säger Karolina Widar och menar att man måste se upp med just Lindström.


Emelie Lindström.
Foto: Bildbyrån
.

– Det är ofta lite klurigt att möta henne. Hon är en av dem i Balrog som brukar måla mot oss. Ska vi vinna så måste vi stopp på henne och inte låta henne varken komma till avslut eller få chansen att lägga de avgörande passningarna.

Varken Balrog eller Rönnby har fått den start de velat ha på säsongen. Regerande mästarna Balrog är fyra i tabellen med fem vinster på åtta matcher. Man har förlorat mot både Iksu och Endre borta på sistone.

– Jag tycker att vi fått en helt okej start. Vi har en väldigt tunn trupp och så fort någon är borta så märks det väldigt tydligt. Det ger stora hål i vårt lag så fort någon är borta, berättar Lindström.

Kan ni vinna SM-guld igen?
– Det är svårt att säga egentligen, men vi har ett bra lag. Om det räcker hela vägen vet jag inte. Egentligen ska det väl inte gå med så få spelare, men vi ska göra vårt bästa och vi vet att vi är duktiga.

Rönnby har tre raka matcher utan vinst och med fyra segrar på åtta matcher är man sjua i tabellen.

– Vi måste hitta tillbaka till vårt spel. Vi har haft en lite tyngre period och inte vunnit på tre matcher, och det har fått oss att fundera lite och vi måste hitta tillbaka till ett spel där vi känner oss trygga. Vi måste sätta försvaret för vi har inte råd att släppa in för många mål, och sedan gäller det att ha bra spelvändningar och utnyttja dem, säger Widar.

Handlar det om små marginaler eller har ni inte spelat bra?
– Jag tycker inte att vi har spelat tillräckligt bra. Vi har inte fått ut max av många spelare om ens någon i inledningen, och vi har varit ojämna. Vi ska kunna få ut mer av laget för jag tycker att vi har en bättre trupp på pappret jämfört med ifjol. Vi väntar på att det ska bli resultat på planen men jag tror att det kommer.


Karolina Widar.
Foto: Bildbyrån
.

Både Emelie Lindström och Karolina Widar är dock segervissa inför TV-matchen.

– Det blir tufft. Balrog har också förlorat lite fler matcher än de är vana vid så det blir en viktig match för båda lagen. Jag tror det blir jämnt men jag hoppas givetvis att vi ska kunna sätta dit dem, säger Widar.

– Jag hoppas att vi vinner. Det blir en tight match men jag tror att vi vinner med 5-4 efter ordinarie matchtid, säger Lindström.

Efter matchen är det landslagsamling som gäller och sedan spel i Euro Floorball Tour i Finland. Båda spelarna har börjat känna av en stigande VM-temperatur.

– Ja, det gör jag absolut. Det här är sista steget mot VM och det är inte långt kvar tills VM-truppen tas ut. Turneringen i Finland är Jan-Erik Vaaras sista test och han hoppas givetvis få kvitto på att han har rätt spelare, så nu börjar det verkligen närma sig, säger landslagskaptenen Karolina Widar.

Emelie Lindström är inne på samma linje.

– Nu är det verkligen på upploppet. Truppen ser väldigt, väldigt bra ut. Jag har svårt att se vilka två som ska få kliva av till VM, det är helt omöjligt att säga, säger Lindström om den EFT-trupp som ska bantas från 22 till 20 spelare till VM.

Kommer alla stjärnor i landslaget kunna samsas under VM?
– Det tror jag absolut för alla vill ta ett VM-guld. Får man inte spela så hjälper man ingen genom att förstöra något. Alla är lagidrottare.

---

Svenska Spels odds "flest poäng":
Emelie Lindström 1,50
Oavgjort 3,10
Karolina Widar 2,90

Emelie Lindström bloggar
Karolina Widar bloggar
Säsongens TV-matcher
Målvaktsduellen
Vaara med i TV-rutan


Författare: Jonas Gustavsson