2009-11-07 17:56

Karolina Widar sänkte Schweiz

En lagkapten ska kliva fram när det behövs som mest. Det gjorde Karolina Widar då hon med två mål vände underläge till vinst mot Schweiz.

Schweiz stod upp bra och var väl så bra som Sverige, och även om Sverige förde spelet så hade Schweiz bra fart under fötterna och skapade riktigt många bra chanser.

– De känns faktiskt ganska giftiga. Vi var lite sömniga jämfört med hur vi brukar vara och då känns det ganska jämnt, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara om 5-3-vinsten i Euro Floorball Tour.

Schweiz gjorde också 1-0 i den första perioden innan Sverige genom Viktoria Wikström och Emelie Lindström kunde vända och ge Sverige ledningen med 2-1. Innan perioden var över gjorde Schweiz 2-2 i numerärt överläge.

I den andra perioden ökade Schweiz också på till 3-2 efter slarv i backspelet.

Men sedan började Karolina Widar-show.

Lagkaptenen kvitterade till 3-3 på straff och i bytet efter, i spel fyra mot fyra, checkade hon schweiziska backen Simone Berner och lyckades få tag i bollen och rulla in 4-3. Widars två mål gjorde att Sverige kunde greppa matchen.

– Widar avgör på ett märkligt sätt men det var otroligt bra gjort, säger Vaara.

– Jag vet inte vad Berner gjorde, om hon missade eller var, men helt plötsligt var Widar där och stötte in bollen. 

 

Karolina Widar skickade in 3-3-målet genom en väl förvaltad straff. Foto: Jonas Gustavsson.


I den sista perioden ökade Sverige sedan på till 5-3 genom Emelie Lindström, men man fick kämpa hårt för segern. Sverige hade många chanser till spelvändningar och kontringar men hade inte skärpa i avsluten samtidigt som Schweiz stängde passningsvägarna.

– Jag skulle vilja säga att vi hade dålig kvalitet på vårt genomförande i passningsspelet. Det gjorde att det blev dåliga kontringar och vi lät dem suga åt sig bollarna som vi försökte slå upp, menar Vaara.

– Vi kom egentligen aldrig riktigt in i matchen kvalitetsmässigt utan vi hetsar lite för mycket.

Hanna Pettersson i den svenska målburen storspelade och svarade för flera svettiga räddningar. Hon var, tillsammans med Karolina Widar, en av de stora anledningarna till den svenska vinsten.

– Absolut, Hanna var riktigt bra i den här matchen. På backsidan var det Emelie Wibron som stod upp riktigt bra, men det var struligt i försvarsspelet, säger Vaara.

Sverige – Schweiz 5-3 (komplett statistik)

Mål Sverige: Karolina Widar 2, Emelie Lindström 2, Viktoria Wikström


Författare: Jonas Gustavsson