2009-11-12 13:18

Hanna och ”Drömfonden”

Innebandymålvakten Hanna Wikberg, 14 år, fick nyligen diagnosen diabetes. Nu hoppas hon få chansen att ta med sitt lag till Tjeckien via ”Drömfonden”.

”Drömfonden” delar varje år ut två bidrag om 50 000 kronor för att personer med diagnosen diabetes ska kunna uppfylla sin dröm. Mottot är att ”låt inte diabetes hindra dig från att uppfylla dina drömmar”.

14-åriga Hanna Wikberg fick nyligen veta att hon har diabetes. Hon är innebandymålvakt i värmländska Skattkärrs F95-lag och tävlar just nu i ”Drömfonden” om att få ta med sitt lag till en cup i Tjeckien.

– Under cupen skulle jag vilja vila från alla tankar och måsten runt diabetesen. Som, hur länge sen var det jag tog ett värde? När behöver jag äta mat nästa gång? Har jag med mig sticksakerna, festis, macka och dextrosol? Jag skulle vilja känna att jag kan slappna av och bara tänka på innebandyn, spela och ha kul så som alla andra i laget, skriver Hanna Wikberg bland annat i sin motivering på Drömfondens hemsida.

– Min mamma är en av tränarna och skulle bara behöva tänka på innebandyn under Tjeckienresan. Därför skulle jag vilja ha med mig en person som enbart kan hjälpa mig med diabetesen.

 

Hanna Wikberg vill åka på cup till Tjeckien. Foto: Johanna Strid.


Hanna Wikberg är en av tre som just nu tävlar i ”Drömfonden” om att få sin dröm uppfylld. Dessa tre tävlar i en Internetomröstning som pågår i en månad, och som avslutas den 15 november.

Den dröm som har flest röster den 15 november får sin dröm uppfylld.

Läs mer om ”Drömfonden” och Hanna Wikberg
Rösta på ”Drömfonden”


Författare: Jonas Gustavsson