2009-11-05 12:47

Den stora överraskningen

Den största överraskningen i Janne Gustafssons U19-trupp var utan tvekan Balrogs Patrik Sinerius. Han har aldrig varit med i landslaget innan.

– Han är en forward som är snabb och skicklig med boll, men som också har utvecklats mycket i sätt att lira bollen, motiverar förbundskaptenen Janne Gustafsson nomineringen av Sinerius.

Sinerius – som är en liten gubben i lådan i truppen – var själv överraskad över uttagningen.

– Jag tycker också att det var en liten skräll, men det var skoj att jag blev uttagen. Det är hård konkurrens men jag har fått lite matchning i SSL och jag tror att det var avgörande, menar Patrik.

Det har blivit sex matcher i SSL med Balrog under hösten med ett mål och en assist som facit. Han är skapligt nöjd med lagets start på säsongen.

– Inledningen har varit lite upp och ner. Debuten mot AIK var inget vidare men vi har vunnit några matcher efter det och bland annat slog vi ju Warberg borta, så det har varit helt okej, berättar Patrik.

Enligt Patrik själv gick det inte alls lika bra ifjol och han var inte förvånad över att han inte fanns med på breddlägret tidigare i höstas.

– Jag var ganska besviken på mig själv ifjol för jag gjorde ingen bra säsong, och då ska man inte heller komma med på något landslagsläger, menar Patrik.

Vad är det som blivit så mycket bättre nu då?
– Framförallt så hade jag en bra försäsong och sedan att jag fått träna och spela med Balrog, det har varit utvecklande.

Du menar att du vuxit med förtroende?
– Förtroende har jag alltid haft, men jag har spelat i Huddinge och det gjorde jag ifjol också. Nu har jag fått chansen i Balrog och det stärker.

Har du förbättrat något speciellt individuellt?
– Det är nog mitt skott tror jag.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– Jag skulle vilja säga att jag är snabb, har bra spelförståelse och är bra defensivt.

Landslagsdebuten kommer alltså att ske i Euro Floorball Tour i Tjeckien där Patrik Sinerius ska spela tre matcher på tre dagar. Några speciella förväntningar har han dock inte.

– Nej, egentligen inte. Jag tycker bara att det är roligt att vara med. Självklart vill jag spela, men det är mest en kul grej och jag ska göra mitt bästa.

Tre VM-spelare i U19-truppen
Trio från Järfälla
4 landslag, 3 dagar, 12 landskamper


Författare: Jonas Gustavsson