Debutanten tog för sig - Innebandy.se
2009-11-08 19:58

Debutanten tog för sig

Hon var den stora överraskningen i truppen till Euro Floorball Tour men väl i spel visade Emelie Wibron att Jan-Erik Vaara inte gjorde något misstag som tog med henne.

17-åringen spelade i alla tre matcherna och var Sveriges kanske genomgående bästa back med sin blick för spelet, sin brytningsförmåga och sin noggrannhet.

– Det har varit jättekul, säger Emelie Wibron.

– Det är jättestor skillnad från U19. Allt går lite fortare och alla är lite bättre.

I matchen mot Finland fick Emelie Wibron byta backpartner i andra perioden, från Malin Eriksson till Ina Rhöös, men det berörde henne inte.

– Det är klart att det är skillnad men det är bara att köra på ändå, menar Emelie.

Men du är medveten om att Vaara testar dig i olika omgivningar?
– Så kanske det är (haha).

Jan-Erik Vaara berömmer också Emelie Wibron och erkänner att han känner sig trygg med talangen oavsett vem hon spelar med.

– Vi är glada att se att det inte spelar någon roll vem hon spelar med. Det tyder på en viss storhet om man säger så, menar Vaara.

Efter att Emelie Wibron slagit en crosspassning som bröts och skapade en vass spelvändning för Finland kallade Vaara till sig Wibron – men det var inte för att tillrättavisa henne.

– Absolut inte, det var tvärtom. Jag sade att hon skulle göra sådär fler gånger för det är sådana saker som leder till att det luckras upp ytterligare. Det var en uppmaning att fortsätta slå den speciella passningen för om den går fram blir det riktigt bra, säger Vaara.

Wibron är en spelare som vågar ta för sig.

– Fast det hade varit bättre om den där passningen ändå gått fram, säger hon.

Vad säger du om din offensiv i turneringen?
– Jag är ganska nöjd även om det skulle kunna vara bättre.

Har du spelat till dig en plats i VM?
– Det har jag ingen aning om, det är hård konkurrens.


Författare: Jonas Gustavsson