2008-11-02 20:55

”Viktigt att vi visar att vi är bäst!”

Efter dagens vinst med 5-6 mot Finland fick innebandy.se en intervju med Sveriges målvakt Peter Sjögren som idag motade 29 av 34 skott.

Finland inledde bäst men sedan kom ni tillbaka. Hur kommer det sig att matchen blev så pass svängig?
– Finnarna brukar börja i ett högt tempo, speciellt när man dessutom möter dem på deras hemmaplan i Finland. Men efterhand så kom vi också in i matchen och började ta tag i det hela. Mot slutet av matchen tror jag även att de blev lite trötta vilket avgjorde till vår fördel.


Peter Sjögren stod för 29 räddningar i söndagens vinstmatch mot Finland med 5-6. Foto: Klas Pettersson.
Du fick 34 skott på dig idag och räddade 29 av dem, vad tycker du om din egen insats idag?
– Jag kom in i det väldigt bra i början och tog många skott när finnarna pressade på i första perioden vilket var skönt. Så jag tycker att det fungerade väldigt bra för mig idag. En av mina bättre landskamper hittills.

Du själv verkar ha kommit igång ordentligt nu efter Europacupen och gjort några riktiga kanonmatcher. Ingen risk för att du hittat formen för tidigt med tanke på VM?
– Nej det tror jag inte, att ha bra form är bara positivt och aldrig fel. Sedan att man kan få mindre formdippar ibland händer ju men det är inget jag är orolig för. Jag tror och hoppas på att formen kommer hålla i sig.

Hur viktig var det att vinna mot Finland i sista mötet mot dem inför VM?
– Det var väldigt viktigt skulle jag vilja säga, att vi visar att vi är det bästa laget! Sedan ger det också lite extra respekt och det känns bra att ha med sig detta resultatet i ryggen inför VM.

Författare: Johan Norberg