2008-11-13 12:45

Utmanarlaget tar form

Den 27 november genrepar de svenska herrarna inför VM med match i Falun mot Team docushop.se. Utmanarlaget har en stomme från IBF Falun men även några spännande förstärkningar utifrån. Nu är tolv spelare klara.

Tidigare förbundskaptenen Peter Kokocha har fått ansvaret för Team docushop.se. Sedan tidigare har Anders Hellgård tackat ja. Nu är det även klart med spelare som Henrik Lorendahl och Peder Bodén.
 


2002 vann Peder Bodén och Henrik Lorendahl VM-guld med Sverige. Nu spelar de tillsammans igen - och möter 2008 års svenska VM-lag. Foto: Bildbyrån.


Man har fortfarande förhoppningar att någon Stockholmsklubb ska släppa spelare.

– Vår förhoppning är att fler klubbar stöttar detta projekt. En enkel anledning är att vi måste dels ge vårt landslag en rejäl genomkörare innan VM. Men kanske den viktigaste anledningen är att marknadsföra vårt landslag på bästa sätt. Och vad kan vara ett bättre sätt att skapa den hype som landslaget är värda än genom matcher av detta slag, frågar sig IBF Faluns klubbdirektör Robert Schultz i ett pressmeddelande.

– När vårt landslag som fortfarande är nummer ett i världen spelar på hemmaplan så ska det bara vara fullsatta läktare. Det måste vara en självklar inriktning från alla föreningar. Utan ett populärt och folkkärt landslag så får även klubbarna svårt att växla fart i utvecklingen, säger Schultz vidare.
 

Följande spelare är klara för Team docushop.se:


 
Målvakter
Johan Rehn, IBF Falun
Teo Lindberg, IBF Falun

Backar
Kristoffer Asp, IBF Falun
Mattias Carlgren, IBF Falun
Henrik Lorendahl, tidigare AIK
+ två vakanta platser

Centrar
Anders Hellgård, tidigare Pixbo Wallenstam
Jonas Adriansson, IBF Falun
Patrik Svensson, Sundsvall City IBC

Forwards
Peder Boden, IBK Dalen
Magnus Danielsson, Warberg IC
Johannes Skog, IBF Falun
Mickael Norell, IBF Falun
+ två vakanta platser

Matchen spelas i Falu Kuriren Arena torsdagen den 27 november klockan 19.00.


Författare: Klas Pettersson