Tävlingskongressens beslut - Innebandy.se
2008-11-16 21:36

Tävlingskongressens beslut

Tävlingskongressen avhandlades på Sergel Plaza i Stockholm på söndagen. Det var en bra uppslutning och efter engagerande debatt fattades beslut i kongressens tre viktiga frågor. Den mest uppmärksammade frågan var den som gällde seriesystemets utveckling.
Serieutredningens förslag ersattes med ett förslag som på herrsidan innebär en högstaserie, därunder två serier, ytterligare en nivå ner blir det sex serier och därunder distriktsserier. På damsidan blev modellen en högstaserie och tre serier på nivån nedanför samt därunder distriktsnivå.

– Ett bakslag för Serieutredningen kan tyckas men ett steg framåt för svensk dam- och herrinnebandy, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Anwar Samuelsson.

Det som gäller kring det nya seriesystemets införande är sedan tidigare säsongen 2010/11. Säsongen 2009/10 blir alltså kvalificerande.

Övergångsutredningen blev nedröstad vilket innebär att Tävlingsgruppen tar ansvaret och ser över frågan.

Förbundsstyrelsens förslag gällande kapitel 10 RIG röstades igenom.

– Jag tycker på det hela taget att debatterna var tuffa, svåra och givande, men Tävlingskongressen är vår ''högsta chef'' och nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar på efter givna riktlinjer, precis som det ska vara, säger Samuelsson avslutningsvis.

Mer om Tävlingskongressen


Författare: Klas Pettersson