2008-11-13 10:14

Nykky: “Vi har stor chans att lyckas”

innebandy.se har pratat med finske förbundskaptenen Petteri Nykky som presenterar sin VM-trupp på måndag. Han tror att Finlands chanser är goda att gå hela vägen till VM-guld den här gången.

Till veckoslutet samlas det finska laget för sitt näst sista läger före VM. Alla spelare som var med i Euro Floorball Tour nyligen är uttagna. Dessutom är även SSV-forwarden Juho Järvinen uttagen.


Petteri Nykky ger instruktioner till sina spelare under Euro Floorball Tour. På måndag presenteras den finska VM-truppen. Foto: Klas Pettersson.

 
Hur ser du på er insats under EFT i Kuopio?
– Totalt sett var vår insats i Kuopio tillfredsställande, de två första matcherna spelade vi ganska bra och matchen mot Sverige startade okej. Men andra halvan av matchen mot Sverige var inte lika bra.

Vilka är dina förväntningar på VM i Tjeckien?
– Självklart är mina förväntningar att det ska gå bättre än i Globen. Jag tror att vi har en stor chans att lyckas med det.

Vilken av era spelare har överraskat mest den här säsongen?
– Jag tycker inte att det har varit så många överraskningar. Jag förväntar mig alltid att våra spelare ska prestera bra.
 
Hur ser era förberedelser ut de sista veckorna före VM?
– Vi har två träningsläger före VM. Där kommer vi att göra de sista finslipningarna med laget, power play och box play till exempel.

I VM är Finland spellediga under turneringens inledningsdag. I stället går man in i mästerskapet med match mot Estland söndagen den 7 december.
 


Författare: Klas Pettersson