2008-11-05 14:09

”Mycket kompetens samlad”

innebandy.se har pratat med Kenneth Ädelby som är projektledare för SIBF:s nya anläggningsprojekt 40x20. En av de stora fördelarna med projektet är mycket kompetens har samlats på ett och samma ställe.

Kenneth Ädelby har erfarenhet från flera olika byggen av innebandyhallar, bland annat Tingvallahallarna i Karlstad. Han är projektledare i 40x20, det nya projektet som ska ge innebandy-Sverige fler hallar.

– Vi har ett tydligt koncepttänk utifrån hur vi arbetar. Däremot har vi inget koncepttänk när det gäller en speciell typ av hall.

Han berättar att projektet kommer att anpassa sig efter de olika lokala behov som finns. Någon förening behöver en träningshall med tre planer medan en annan förening vill bygga en elitarena.

I projektgruppen finns massor av kompetens inom olika områden samlad.

– Vi har arkitekter, ingenjörer, projektledare och personer med kommunal erfarenhet. Dessutom finns det kunskap inom finansieringsalternativ, byggledning och -kontroll. Vad vi än behöver hjälp med kan vi få det innanför de egna väggarna, säger Ädelby.

Från intresseansökan till eventuell byggstart är det dock en tuff process. Projektgruppen samlar in information och bestämmer sedan om det finns förutsättningar att arbeta vidare i varje enskilt fall.

– Det kan vara föreningsskäl eller kommunala skäl till att vi inte går vidare, förklarar Ädelby.

Om man går vidare i ett fall träffas projektgruppen och föreningen. Det är vid detta läge som det praktiska arbetet startar. En förprojektering görs för att kunna lämna ett konkret förslag till kommunen. Där ska det också framgå vad föreningslivet har att erbjuda kommunen

Ädelby poängterar att det inte handlar om att föreningarna ska komma och begära en hall av sin kommun.

– Det handlar snarare om ett samarbete mellan föreningslivet och kommunen.

Läs mer på www.innebandy.se/40x20


Författare: Klas Pettersson