2008-11-21 13:40

L-G: ”Henke är välkommen”

Henrik Larsson har nu bestämt sig för att spela innebandy med FC Helsingborg. Svenska Innebandyförbundets ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist ser positivt på detta och hälsar Henke välkommen tillbaka till innebandyn.

Det har varit ett hett ämne de senaste veckorna med mycket spekulationer. På torsdagen meddelade FC Helsingborg att Henrik Larsson nu har givit klartecken att spela med klubben och därmed ta upp sin innebandykarriär igen.

– Jättekul. Henke är välkommen. Alla är välkomna till innebandyn, säger SIBF:s ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist.
 


Henrik Larsson (uppe till vänster) på läktaren vid FCH:s vinstmatch mot Mullsjö. Finns han med på planen i söndagens match mot Jönköping? Foto: Bildbyrån.

 
Åsikterna är många när det gäller en spelare som byter sport.

– Det är inte vem som helst vi pratar om. Henke Larsson har unika egenskaper när det gäller speluppfattning, bollkänsla och snabbhet; egenskaper som han även kommer att ha användning för på innebandyplanen.

Tjärnquist nämner även att Larssons fysiska status är bästa tänkbara samt att innebandy inte är någon ny sport för honom.

– Samtidigt får man ha proportioner på det hela. Nu handlar det om att han kanske går in i Helsingborgs tredjefemma – inte att han ska spela i landslaget eller att han tar en plats i Warbergs förstafemma.

Rent allmänt ser Lars-Gunnar Tjärnquist positivt på samarbeten mellan olika idrotter, där man kan lära av varandra. När det gäller FC Helsingborg tror han att det finns stora vinster med att ta in Henrik Larsson i truppen.

– FC Helsingborg är ett lag i ett problemläge. Jag tror att Henke kommer att kunna tillföra en hel del till laget. Han har bra ledaregenskaper och en stark karisma. Han har förmågan att lyfta sin omgivning. Jag tycker att det är ett kreativt sätt att lyfta ett helt lag med tanke på den tabellplats som FC Helsingborg befinner sig på.

Hur tror du att Henrik har resonerat innan han bestämde sig?
– Han är en idrottsman av högsta kaliber och behöver utmaningar. Det är förstås en stor utmaning att gå till en sport som han har varit borta från under så lång tid. Jag tror att han gör det för att han tycker att det är så enormt kul med innebandy.


Författare: Klas Pettersson