2008-11-10 16:20

Här spelas World Challenge i april

På måndagen presenterades det var World Challenge för herrar kommer att spelas i slutet av april 2009. Valet av Piteå som spelort innebär att det blir den nordligaste landslagsturneringen någonsin i Sverige.

Det fanns ansökningar från fyra olika orter. Förutom Piteå var det Landskrona, Växjö och Karlskrona.

På alla håll har det presenterats bra upplägg men valet föll till slut på Piteå. Förutom att man presenterade ett grundläggande bra upplägg, finns det även goda möjligheter till en positiv regionalutveckling i Piteå och Norrbotten.
 


World Challenge spelas i LF Arena i Piteå 24-26 april 2009. Foto: Johanna Strid.


– Vi får världens bästa spelare till Piteå. Det blir verkligen en krydda för idrotten i kommunen, konstaterar Magnus Johansson som är kassör i Öjebyns IBF som kommer att ansvara för arrangemanget med Johansson som projektledare.

Matcherna kommer att spelas i ishallen LF Arena. Det är herrlandslagen i Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien som möts i en turnering under tre dagar.

–  Det här kan leda till hur många spin-off-effeketer som helst. Nu när det är klart att vi får turneringen finns också en produkt att sälja, säger Magnus Johansson.

Någon brist på funktionärer lär det heller inte bli.

– I klubben finns 420 spelande medlemmar. De flesta vill nog vara med och hjälpa till när vi fått ett sådant här stort och fint arrangemang, tror Johansson.


Författare: Klas Pettersson