2008-11-06 20:18

Finland blev för svåra

Finland nämns som favoriter i herrklassen i det student-VM som pågår i Seinäjoki och Kuortane. På torsdagskvällen vann hemmalaget mot Sverige med klara 7-1.


Finland vann torsdagens match mot Sverige med 7-1. Nu bör det svenska laget vinna mot Tjeckien på fredagen. Foto: Bildbyrån.

 
Efter en spelad period ledde Finland med 3-0. I andra perioden fick de 724 åskådarna se Finland gå fram till 5-0. Till slut skrevs alltså siffrorna till 7-1. Det var inget snack om saken och Finland vann skotten med 52-21.

I dagens första match var Karl Strömberg från Växjö IBK bästa svenska målskytt. I kvällsmatchen var det hans klubbkamrat David Östergren som gjorde det svenska målet.

– Finland har ett riktigt, riktigt bra studentidrottslandslag. Kanske ett av de mest samspelta landslagen i världen, säger svenske förbundskaptenen Jan Gustafsson.

– Vi har givetvis ändå goda chanser att slå dem, men som matchen utvecklade sig idag ville vi spara krafterna inför fredagens match mot Tjeckien.

Det är en viktig match mot Tjeckien, där det lag som vinner tar ett stort steg mot en finalplats.

Från torsdagskvällens matcher noterar vi också att Japan tog segern mot Ungern. Man vann med 4-3 sedan Tomotaka Katena slagit in en straff efter 19.59 av tredje perioden…


Författare: Klas Pettersson