2008-11-07 15:39

Engelholm tar nya tag

Engelholm har en tuff tillvaro som jumbo i Elitserien. Lagets tränare Christian Hägerström har avgått och Engelholm hoppas att turen vänder i helgens matcher. innebandy.se har intervjuat hemvändande Caroline Böcker om läget i laget och klubben.

Vad hoppas ni ska förändras med ett tränarbyte?
– En ny röst kan vara positivt och en ny person ser kanske spelet på ett annat sätt vilket kan vara bra för laget, anser Caroline Böcker.

Hur löser ni situationen nu?
– Herrarnas tränare Niklas Lauritsen har tränat oss hela veckan och ska coacha i helgens matcher, säger Caroline.

Ni befinner er på jumboplatsen i Elitserien. Vad har gått snett?
– Våra lagdelar har inte varit samspelta och det har inte varit ett go i laget. Vi hade en bra försäsong med mycket nytt folk, men nu har några fallit bort av olika anledningar. Det är svårt för de nya spelarna att få allt att klaffa, tycker Caroline.

Engelholm har i flera år haft en tunn trupp, men värvade mest av alla lag inför årets säsong. Har nyförvärven inte presterat?
– Jag hade höga förväntningar inför den här säsongen, att vi skulle närma oss slutspelslagen. Det har hittills inte blivit så och jag trodde nog att det skulle gå bättre med tanke på nyförvärven. Om vi hade fått in en mer etablerad spelare hade det nog hjälpt, tror Caroline.

Ni har släppt in 73 mål på åtta matcher. Motsvarar inte ert schweiziska målvaktsförvärv Andreia Koller era förväntningar?
– Andreia har varit bra, men har inte fått tillräcklig hjälp av oss utespelare. Jag trodde nog att hon skulle vara något bättre med tanke på allt folk sa innan säsongen, men det har varit tufft med nytt land, språk och jobb för henne. Jag tror att det blir bättre framöver, säger Caroline.
 


Hemvändande Caroline Böcker är lagkapten i Engelholm. Nu hoppas hon att turen vänder och att Engelholm lämnar jumboplatsen. Foto: Bildbyrån.


 
Är du nöjd med din egen insats hittills?
– Vissa matcher har det fungerat okej, men jag kan bättre. I ett lite sämre lag måste man ta ett helt annat ansvar än i ett topplag. Jag är inte en sådan person som snackar mycket, utan jag visar vägen på planen genom vilja och attityd, säger Caroline.

Du spelade i Balrog i flera år. Varför flyttade du hem igen?
– Jag visste redan när jag flyttade till Stockholm att jag så småningom skulle flytta hem igen. Fyra år fick räcka för det fanns inget som höll mig kvar längre. Jag trivs bättre i mindre städer och Ängelholm är perfekt för mig. Jag skadade båtbenet och gick med gips i fyra månader förra säsongen. Efter den skadan var något nytt tvunget att hända och jag flyttade hem, berättar Caroline.

Är det skillnad mellan föreningarna Balrog och Engelholm?
– Det har hänt mycket i Engelholm inför denna säsong, det har blivit en större satsning och många som hjälper oss spelare. Vi har en klubbdirektör som informerar oss om klubben och annat kontinuerligt. Det skedde inte direkt i Balrog så där är det skillnad. I Balrog fanns det mycket folk kring laget, speciellt på träningarna, säger Caroline.

I helgen möter ni Rönnby och Huddinge på bortaplan. Hur går det i dessa matcher?
– Rönnby har många bra spelare och det gäller att vi står upp i banan och är aggressiva. Eftersom jag spelar center är det Karolina Widar som jag fokuserar på. Hon är alltid farlig och vi måste vara på hugget.
 
– Jag provtränade med Huddinge i våras innan jag bestämde mig för att flytta hem och där finns många gamla Balrog-spelare. Anna Sölveskog är lång och svår att komma åt, Ranja Varli är en teknisk forward som vi måste markera nära. Om vi är väl förberedda har vi en chans i bägge matcherna, tror Caroline.

Tippa resultaten!
– Vi spelar 5-5 mot Rönnby och vinner med 6-4 mot Huddinge. Jag måste tro på oss i alla lägen, avslutar Caroline Böcker.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


Helgens matcher i Elitserien:
Västerås IBF - Endre IF
Karlstad IBF - Örnsköldsvik IBK
IBF Falun - Iksu
Huddinge IK - Pixbo Wallenstam IBK
Rönnby IBK - FBC Engelholm
Västerås IBF - Balrog B/S IK
Karlstad IBF - Iksu
Huddinge IK - FBC Engelholm
Täby IS IBK - Endre IF
Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK