2008-11-02 20:54

”En del spelare stärkte sina chanser”

Efter vinstmatchen mot Finland fick innebandy.se också en intervju med förbundskaptenen Kent Göransson där han bland annat berättar att några spelare stärkt sina VM-chanser och kanske även spelat till sig en VM-plats.

Vad tycker du om dagens vinstmatch mot Finland, om du snabbt får summera den?
– I första perioden spelade Finland otroligt bra! Dessutom fick vi spela mycket boxplay då vi drog på oss en femminuters utvisning. I andra perioden kom vi in lite bättre och sedan i tredje så tycker jag att vi var det bättre laget.

Vad avgjorde till er fördel tillslut?
– Framförallt så tycker jag att vi vågar hela tiden. Vi vet att om vi leder med en kasse så måste vi fortsätta våga rulla boll och våga fortsätta anfalla för att kunna vinna.


Kent Göransson var nöjd efter matchen mot Finland. Foto: Bildbyrån.
Hur nöjd är du med turnering i sin helhet?
– Jag är nöjd med en och en halv period i den första matchen mot Tjeckien. Gårdagens match mot Schweiz är jag inte alls nöjd med om man bortser från de tio sista minuterna. Och dagens match mot Finland måste jag givetvis vara nöjd med. Vi vinner ju ändå mot ett av världens bästa innebandylag.

Magnus Svensson skadade sig tidigt i gårdagens match. Vad betydde det att du inte kunde spela med honom?
– Jo och dessutom så spelade ju inte Niklas Jihde idag heller och det är klart att det märks när två av sina styrspelare är borta.

Tycker du att du fick ut det du ville av den här turneringen?
– Ja vi sökte en del svar och jag tycker att vi fick dem. Nu skall vi hem och utvärdera.

Några spelare som stärkte sina chanser till att komma med i VM-truppen?
– Ja, men mer vill jag inte säga just nu. Det är svårt att nu precis efter match säga hur stor del av truppen som är klar för VM, vi skall som sagts hem och utvärdera den här turneringen nu.

 


Författare: Johan Norberg