2016-03-14 06:25

Wijk vann SSL:s poängliga - igen


Anna Wijk vann poängligan för andra gången. Foto: Idrottsfoto

De sex senaste säsongerna har hon kommit topp sex i SSL:s poängliga. Och i går vann Anna Wijk den totalt för andra gången.
- Jag är en sådan spelare som ska göra poäng, säger hon.

KAIS Moras Anna Wijk är bara 24 år, men har dominerat svensk innebandy under en längre period. Det syns om inte annat i poängligan år efter år. Redan 2009/10 kom Wijk sexa i poängligan - och har inte hamnat lägre än det de senaste säsongerna.

- Jag är en sådan spelare som ska göra poäng. Jag är offensiv, får mycket förtroende och spelar mycket power play. Jag vågar slå avgörande passningar, säger Anna Wijk.

I går spelades den sista omgången i damernas SSL och redan innan stod det i princip klart att Wijk skulle vinna totalt. En bedrift som hon upprepade från säsongen 2013/14, då hon gjorde 86 poäng. Den här gången blev det 83 (34+49).

- Det är klart att jag är nöjd. Jag tänker inte på poäng, det viktigaste är att laget vinner. Men det är alltid roligt att göra poäng, så klart.

Du tänkte inte på att försöka slå ditt rekord på 86 poäng?
- Nej, det har mer varit andra som har pratat om det. Det är inget jag fokuserar på.

KAIS Mora slutade trea i tabellen och ställs nu mot Täby i SM-kvartsfinalen. Något som Wijk ser fram emot.

- Det var jätteskönt att ta tredjeplatsen. Täby ska bli kul att möta. Det är ett bra lag som kanske har presterat som jag och andra hade förväntat sig. Men det kommer att bli tuffa matcher.

Se hela årets poängliga här.

SM-finalen spelas 16 april i Tele2 Arena. Biljetter finns här.


Författare: Anton Rosenblad