Så stor blev summan till minnesfonden - Innebandy.se
2016-03-16 18:18

Så stor blev summan till minnesfonden


Poängligavinnarna har bidragit till Klas Petterssons minnesfond. Foto: Per Wiklund

För tredje året i rad bidrar poängligavinnarna i Svenska Superligan till Klas Petterssons minnesfond. Och i år blev summan rekordstor.

Den 13 augusti 2013 gick Svensk Innebandys mångåriga medarbetare Klas Pettersson bort efter en längre tids sjukdom. En av Klas många kompetenser var hans stora intresse för statistik inom vår idrott. Något Svensk Innebandy har haft och kommer att ha stor nytta av länge.

För att hylla Klas och för att minnas honom och hans gärning tog Svensk Innebandys styrelse beslutet för drygt två år sedan att avsätta 100 kronor per poäng som poängligavinnarna av SSL gjort under säsongen till det konto som öppnats till Klas barn.

– Det har gått två och ett halvt år sedan vår medarbetare Klas Pettersson lämnade oss och minnet av honom och hans gärningar lever vidare. Han hade en stor förkärlek till statistik och hade säkerligen sagt något minnesvärt om just Alexanders och Annas bedrifter i år. Klas minnesfond är viktig och poängen spelarna gjort betyder därför mycket för oss, säger Svensk Innebandys ordförande Tomas Engholm.

Årets poängligavinnare i SSL blev KAIS Moras Anna Wijk (83 poäng) och Faluns Alexander Galante Carlström (75 poäng). Därmed inbringar de 15800 kronor till minnesfonden. Tidigare år har poängligavinnarna fått ihop 13900 kronor och 15600 kronor.


Författare: Anton Rosenblad