Rottne IF tjänar pengar genom Pantamera - Innebandy.se
2016-03-15 15:38

Rottne IF tjänar pengar genom Pantamera


Foto: Skärmdump Merainnebandy

När Pantamera blev Svensk Innebandys nya huvudsponsor såg de till att föreningarna skulle vinna på det också – genom att panta och tjäna pengar.

En förening som har anammat konceptet är Rottne IF. De leder just nu den rikstäckande tävlingen Innebandykampen – genom att de har pantat otroliga mängder burkar och PET.

– Vi ville hitta något som man kunde göra tillsammans med ungdomarna som en social grej. Och så såg jag en banner om att man som förening kunde panta för att tjäna pengar. Det kändes som en bra idé, säger Rottnes Mikael Björkman till merainnebandy.nu.

I prispotten finns många fina priser. Men huvudsyftet är att föreningarna själva ska tjäna pengar genom pantningen och sedan kunna utnyttja det till olika saker.

– Pengarna kommer oavkortat att gå till lagen som har varit med. De får dela pengarna lika rakt av. Vi hade tänkt att pengarna skulle gå till cupavgifter, men det är ju barnens pengar så vill de göra något annat, som att köpa träningsoveraller eller så, kan de göra det istället. Det är upp till lagen själva.

Läs mer om Innebandykampen och Rottne IF:s jobb här.


Författare: Anton Rosenblad