2016-03-15 12:16

Publikfest när Lagan spelar i SM-kvartsfinalen


Foto: Lagan IBK

När Växjö möter Dalen i dag är det inte bara en match som väntar i Fortnox Arena. Lagan IBK:s lag för funktionedsatta spelar nämligen mot Växjös motsvarighet i andra pausen.

För några veckor sedan gjorde Lagans lag för funktionsnedsatta entré på A-lagets hemmamatch och spelade en uppvisningsmatch. Och det blev succé.

– Jag pratade om verksamheten när de spelade. Den stämningen som var i vår hall gick att ta på. Håret reste sig på armarna för alla som har jobbat med det här. Det var skönt att de får komma lite i rampljuset och känna sig sedda. Så har det inte varit i Ljungby tidigare. Det var super då och i Fortnox kommer det att bli ännu bättre, säger huvudansvarige Johan Hård.

Ja, i den tredje SM-kvartsfinalen mellan Växjö och Dalen i kväll kommer Lagan på besök. Och med sig har de en klack på över 100 personer.

– Vi har fått 150 fribiljetter av Växjö. Bussarna har vi fått av SISU, de ställde upp direkt när jag frågade. Vi ska möta Växjös ”dream team”. De har en liknande verksamhet, men mer tävlingsinriktat än vi har. På plats ska vi ha ett utbyte. De tittar på oss som jobbar mer med motionsdelen, vi tittar på dem som jobbar mer med tävlingsdelen. Vi ska samarbeta inom innebandyn så mycket det går, säger Hård och fortsätter:

– I första pausen ska vi spela med vår breddtrupp med bara Laganspelare. Då kommer jag att kommentera och berätta om vår verksamhet. I andra pausen ska vi möta Växjös lag. Då ska de prata om sin verksamhet.

Lagans Facebooksida kan man se en inspelad film från när laget spelade på hemmaplan.

Växjö-Dalen sänds live på TV4 Sport och TV4 Play Premium klockan 19.00.


Författare: Anton Rosenblad