2016-03-02 16:19

"Nu syns vi på ett annat sätt"


Foto: Per Wiklund

Streamingtjänsten LiveArena sätter föreningar på kartan. En av dem som har upptäckt hur enkelt det är är Västerhaninge IBK.
– Nu syns vi på ett annat sätt, säger ordföranden Jöran Bergne. 

Fler och fler föreningar ansluter sig till LiveArena för att kunna sända sina egna matcher live. I Västerhaninge hakade man på tåget direkt när en utbildning erbjöds. Ordföranden Jöran Bergne fick låna med sig en gratis kamerautrustning hem – och såg till att föreningen började sända matcher.

– Över huvud taget handlar det om att kunna sprida innebandyn på flera sätt. Jag kommer från Skara och har släktingar som inte kommer upp till Västerhaninge. Men nu kan de se lagen spela. Det sätter oss på kartan också. Nu syns vi på ett annat sätt, säger Bergne.

Västerhaninge spelar i fem olika hallar, och vissa hemmamatcher krockar därför ibland. Men för de innebandyfrälsta går det nu alltså att se en match live – och samtidigt titta på en livesänd match på sin mobila enhet.

– Det är mest föräldrar, släktingar och vänner som tittar. Och så fort vi inte sänder får vi ett meddelande om varför. Det märks att folk är intresserade.

Bergne har också ett tips till föreningar som kanske vill börja sända sina matcher.

– Grunda idén hos föräldrar i föreningen. De människorna som är aktiva i föreningen har inte tid att filma själva. Låt föräldrarna göra det i stället. Det är en kul grej och väluppskattat för de som tittar på det. Man behöver inte vara en taktisk nörd, det är bara att följa guiden.

Läs mer om LiveArena här.

Vill er förening börja sända matcher? Kontaka erik.nilsson@innebandy.se


Författare: Anton Rosenblad