Gästrikland hakar på motionstrenden - Innebandy.se
2016-03-31 20:41

Gästrikland hakar på motionstrenden


Nu startar Gästriklands IBF, med Roger Collin i spetsen, en motionsinnebandyförening. Foto: Calle Ström/Per Wiklund

Distriktsförbunden fortsätter sitt arbete med att skapa ”motionsinnebandyföreningar”. Gästrikland blev förra veckan det andra i ordningen.
– Vi ska försöka få in så många lag som möjligt, säger Gästriklands Innebandyförbunds Roger Collin. 

I syfte att skapa förutsättningar för flera spelare som vill verka på motionsnivå jobbar nu flera distriktsförbund med att skapa motionsinnebandyföreningar. Västmanland var tidigt ute som det första distriktet, och nu har även Gästrikland hakat på.

– Det känns väldigt roligt att ”Motionsinnebandyföreningen i Gästrikland” är bildad. De har alla förutsättningar att lyckas då de prioriterar den här verksamheten och har anställt en person som kommer att arbeta med just motionsinnebandyn, säger Jenny Hedlund, utvecklingskonsulent på Svensk Innebandy med motionsinnebandy som ansvarsområde.  

– Vi ser att det finns otroligt många spelare som vill spela innebandy. Vi känner att vi vill ha en verksamhet som landar under vårt paraply, men där det egentligen bara behövs en klubba och ett par skor, säger Gästriklands Innebandyförbunds Roger Collin.

En fördel med att spela i ett lag i motionsinnebandyföreningen är att man kan spela med både en ordinarie licens och en motionslicens – något som inte går i till exempel Korpeninnebandy.
Nu har GIBF anställt en person på halvtid som ska jobba med att få i gång motionsserierna till hösten. Och i framtiden vill de också möjligen anordna ett regionalt slutspel tillsammans med närliggande distrikt.

– Motionsserien ska vara i gång till hösten, i oktober eller november. Nu jobbar vi stenhårt för att hitta en modell som vi känner oss trygga med. Vi ska prata med spelare för att få feedback och försöka få in så många lag som möjligt. Vi ska ut på sociala medier och visa att vi kör i gång, säger Collin.

Det kommer att finnas motionsserier för främst damer och herrar, men GIBF tittar också på om det är möjligt med en mix- och juniorserie.

– Gästriklands Innebandyförbund, med Roger Collin i spetsen, har ett stort hjärta för utvecklingen av vår sport och är inte rädda att sätta tänderna i något nytt. De ser det här som en inspirerande uppgift. Den här medvetna motionssatsningen är ett starkt bevis på det, säger Jenny Hedlund.


Författare: Anton Rosenblad