Galante vann igen - men är besviken - Innebandy.se
2016-03-07 06:46

Galante vann igen - men är besviken


Alexander Galante Carlström vann poängligan. Foto: Idrottsfoto

Han har kommit på pallplats de fem senaste säsongerna i poängligan. I lördags tog Alexander Galante Carlström hem totalsegern i Svenska Superligan – igen.
– Det betyder otroligt mycket, säger han. 

Faluns Alexander Galante Carlström är en sniper utöver det vanliga. De senaste fem säsongerna har han kommit tvåa, etta, trea och tvåa i Svenska Superligans poängliga. Och i lördags vann han totalt för andra gången, alltså. På 26 matcher blev det 75 (47+28) poäng.

– Det betyder otroligt mycket. Är man en poänggörare som jag är har man det här som mål inför säsongen. Och det hjälper laget att komma högt upp i tabellen också, säger han.

När insåg du att du faktiskt skulle vinna?
– När jag hade 12-15 poängs marginal till tvåan. Då förstod jag att det skulle vara för svårt att ta in.

Men trots sina 75 poäng, ett snitt på 2,88 per match, är Galante Carlström inte helt nöjd med sin produktion.

– Nej, faktiskt inte. Jag hade som mål att det skulle bli ännu fler. De två sista matcherna var det svårt att ha den taggningen eftersom de var så många poäng som redan skilde neråt. Men jag är lite besviken att jag hade gjorde noll mot Mullsjö. Jag trodde att det skulle bli några till. 75 är klart bra, men jag kunde ha gjort några mer.

Nu laddar Galante Carlström och hans Falun för SM-kvartsfinalserien mot just Mullsjö.

– Det är alltid roliga matcher mot Mullsjö. Det blir alltid tight och de har rolig publik. Det är en bra värdemätare för oss att möta dem redan i kvarten.

SM-finalen avgörs i Tele2 Arena 16 april. Köp biljetter här.


Författare: Anton Rosenblad