2016-03-09 16:34

De skriver på nya kontrakt med landslaget


Åsa Karlsson och Jenny Hedlund fortsätter i damlandslaget. Foto: Per Wiklund

Damlandslagets ledarstab fortsätter att kontrakteras. Nu är det klart att Åsa Karlsson och Jenny Hedlund fortsätter över VM 2017.
– I slutändan var det ett väldigt enkelt beslut, säger Jenny Hedlund. 

Sedan tidigare är förbundskapten Andreas Lundmark och läktarcoachen Per Tjusberg klara för en fortsättning i damlandslaget. Nu har också landslagschefen Joakim Lindström gjort klart med förlängningar för både Åsa Karlsson (assisterande förbundskapten) och Jenny Hedlund (assisterande förbundskapten/team manager).

– I slutändan var det ett väldigt enkelt beslut. Det är ärofyllt att få förfrågan om att fortsätta. Sedan är det otroligt utvecklande och inspirerande att jag kan få vara med och jobba med den här ledarkonstellationen. Det lär jag mig mycket på. Men framför allt handlar det om att få vara med och utveckla spelarna både på och utanför planen. Det är det bästa man kan få göra. Beslutet känns väldigt bra, säger Jenny Hedlund.

Hur kan man utveckla världens bästa landslag?

– Det handlar om att försöka hitta delar hos varje individ och göra dem starkare. Då blir vi starkare som lag. Det är det vi jobbar med under våra läger och däremellan också.

Både Hedlund och Karlsson har skrivit på kontrakt som sträcker sig över VM i Slovakien i december 2017. Något de båda ser fram emot.

– Vi har gjort en VM-analys nu och det finns en del saker som vi kan utveckla och titta på. Vi är inte på ruta ett den här gången. Nu känner vi varandra som stab, det känns väldigt bra, säger Åsa Karlsson.


Författare: Anton Rosenblad