2016-03-31 13:01

Årets spelare, herr: Kandidat 1


Johan Samuelsson, Granlo. Foto: Idrottsfoto

Säsongen 2012/13 blev Johan Samuelsson utsedd till Årets spelare. Nu kan han bli det igen.
– Det är en utmärkelse som jag gärna vinner, säger centern.

Granlos Johan Samuelsson har i många säsonger varit en av de främsta centrarna i Svenska Superligan. För tre år sedan blev han utsedd till Årets spelare. Nu är han en av fem nominerade igen.

– Det är en utmärkelse som jag gärna vinner. Det är ett kvitto på att jag har gjort någonting bra under säsongen. Kanske lite plåster på såren med tanke på hur det tabellen blev efter 26 omgångar, säger Samuelsson.

Ja, hans Granlo degraderades till allsvenskan efter att ha kommit näst sist i SSL i år. Och det faktumet gjorde att Samuelsson blev förvånad över nomineringen till Årets spelare.

– Det är kopplat till att jag har spelat i ett lag som åkte ur serien. Jag blev lite chockad att jag är nominerad. Men jag har haft en hög lägstanivå den här säsongen. Jag har fått mycket förtroende och bidragit till de mål vi har gjort. Men lite chockad blev jag. Många andra spelare har gjort det bra.

Vad är hemligheten att du lyckas hålla en så hög nivå år efter år?
– För att hålla en sådan här nivå krävs det en vinnarskalle. Det kanske låter komiskt när jag inte har spelat slutspel på tre år. Men jag gör alltid så gott jag kan på träningar och matcher.

Nästa säsong spelar Johan Samuelsson i schweiziska Unihockey Tigers. I mitten av mars blev det klart, och nu ser han fram emot nästa äventyr i innebandykarriären.

– Det ska bli kul och jag är ganska övertygad om, efter att ha pratat med de som har koll på innebandyn och landet, att det är det rätt väg för mig att gå för att utvecklas ytterligare som innebandyspelare. Det föll sig ganska naturligt.

Fakta
Namn: Johan Samuelsson
Klubb: Granlo BK/Unihockey Tigers
Född: 1/12 1988
Position: Center
Fattning (right/left): Vänster
Poäng i serien: 48 (16+32)
Tidigare klubbar: IBK Dalen

Motivering:
”Granlos absolut viktigaste spelare. En av seriens viktigaste spelare för sitt lag. Samuelsson har haft en bra form under hela säsongen. Vem skulle inte vilja ha honom, den kanske mest eftertraktade spelaren i SSL? Han är landslagets kapten och fanbärare.”

Läs mer:
Vinnare genom tiderna, dam
Vinnare genom tiderna, herr

Juryn som utser Årets spelare:
Micael Fasth, TV4
Andreas Lundmark, förbundskapten damlandslaget
Karolina Widar, team manager U19-damlandslaget
Henrik Jansson, Innebandymagazinet
Åsa Karlsson, förbundskapten U19-damlandslaget
Charlotte Persson, Svensk Elitinnebandy
Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy
Jan-Erik Vaara, förbundskapten herrlandslaget


Författare: Anton Rosenblad