2014-03-19 13:00

Biljetterna släpps till årets största idrottsfest i Sverige

Ett av de största mästerskapen någonsin, en fördubbling av publikrekordet, 16 deltagande nationer från hela världen. Nu släpps biljetterna till årets idrottsfest i Göteborg och Sverige, VM i innebandy, 5–14 december 2014. Över 200 000 åskådare är målet.


På torsdag släpps biljetterna till VM i innebandy i Göteborg. Foto: Per Wiklund.

Med start 5 december och fram till och med 14 december avgörs VM i innebandy i Göteborg, det tionde i ordningen. Regerande världsmästarna Sverige, som premiärspelar mot Lettland 6 december, jagar en åttonde titel – och arrangörerna är ute efter ett rekord från 2008.

– Då hade Tjeckien totalt 104 018 åskådare på sitt VM. Vi ska nå över 200 000, säger Magnus Nilsson, som är projektledare för mästerskapet i Göteborg. 

Torsdag 20 mars släpps biljetterna till det enda internationella mästerskap som avgörs i Göteborg under 2014 och där alla ska få möjlighet att uppleva festen på plats. Arrangörerna har inför prissättningen tittat på några andra nyligen genomförda publiksuccéer i Sverige.

– Dam–EM i fotboll förra sommaren och junior–VM i ishockey i Malmö under julhelgen var tydliga med att försöka fylla läktarna och inte stänga ute några kategorier på grund av för höga biljettkostnader. VM på hemmaplan ska bli en manifestation som ska föra sporten innebandy ytterligare framåt, förklarar Magnus Nilsson.

Biljetterna som släpps inledningsvis är paket. Bland annat ett som heter "All Event", där samtliga 48 matcher ingår och kostar från 1 150 kronor för vuxen och från 650 kronor för ungdom.

"Sverigepaketet" genererar en plats till hemmanationens tre matcher i gruppspelet och kan köpas från 250 kronor (vuxen) och 120 kronor (barn).

Likaså finns olika finalpaket att boka. Finalpaketen kommer att kosta från 450 kronor (300 kronor för barn) och då ingår en semifinal, bronsmatch och final. Singelbiljetter/passbiljetter släpps till försäljning 25 augusti.

Scandinavium blir huvudarena och dessutom kommer närliggande Lisebergshallen att användas till ett antal matcher. 

– Utöver våra två arenor kommer allmänheten att vara välkommen till Fun Zone på Svenska Mässan, ett gigantiskt aktivitetsområde med bland annat ungdomsturneringar, tävlingar, gaming, uppträdanden och mycket annat kul som kommer att roa hela familjen. VM i innebandy ska bli en folkfest som ingen kommer att glömma, lovar Magnus Nilsson.

VM i innebandy i Göteborg kommer att bli ett av de största mästerskapen för lag som någonsin arrangerats på en och samma spelort i vårt land. Sverige har tidigare haft bland annat VM i fotboll, EM i fotboll samt stora mästerskap i handboll och ishockey. Däremot har inte en och samma stad stått som arrangör för samtliga deltagande nationer och matcher.

– VM i innebandy är det största idrottsmästerskapet i Skandinavien under 2014 och från Göteborgs sida är vi väldigt stolta över att vara värdar, säger Max Markusson, evenemangschef på Göteborg & Co. Det ligger dessutom helt i linje med den strategi som staden har att ha ett minst ett så stort evenemang varje år. Extra roligt att det är innebandy, en sport som är under stark utveckling.

Fakta: VM i innebandy 2014
Spelas: 5–14 december.
Arenor: Scandinavium och Lisebergshallen.
Antal deltagande nationer: 16.
Spelprogram: Se bifogad PDF
Biljetter: Se denna länk

Läs mer:
www.wfc2014.com