Klart med assisterande förbundskaptener för damlandslaget - Innebandy.se
2014-03-27 13:45

Klart med assisterande förbundskaptener för damlandslaget

Det är sedan tidigare klart att Andreas Lundmark efterträder Curt Söderström och blir ny förbundskapten för damlandslaget. Nu kompletteras Lundmark med två assisterande förbundskaptener – Åsa Karlsson och Jenny Magnusson.


Jenny Magnusson och Åsa Karlsson. Foto: Idrottsfoto

Åsa ”Kotten” Karlsson kommer att fortsätta som förbundskapten för U19-landslaget samtidigt som hon kliver in i ledarstaben för seniorerna. Avtalet sträcker sig över U19-VM i maj 2016.

- I Åsa får vi en ledare med ett tydligt ledarskap och bra känsla för helheten. I det här upplägget får vi en tydlighet i arbetet mellan U19- och A-landslag, samtidigt som vi också säkerställer kontinuiteten i U19 i ytterligare ett antal år. Det är en modell som vi tror mycket på, säger Emil Persson som är utvecklingschef för Svensk Innebandy.

Vid de enstaka tillfällen när U19- och A-landslaget är på olika platser, som i februari 2015 när U19 spelar Finnkampen och A-landslaget spelar VM-kval, så sker en dialog med inblandade parter för att använda Åsa Karlsson på bästa sätt.

- Självklart är det både kul och hedrande att få frågan och efter att funderat noggrant tackade jag ja. Det är ett spännande upplägg och jag gillar tanken med en röd tråd mellan senior- och juniorlandslaget. Det här blir en härlig utmaning, säger Åsa Karlsson.

Det är också klart att Jenny Magnusson fortsätter sitt uppdrag inom landslagsverksamheten i en kombinerad roll som assisterande förbundskapten och team manager till och med VM 2015.

- Vi ville tidigt behålla Jenny och fortsätta nyttja hennes kompetens som människa och ledare i damlandslaget. Hon bidrar med erfarenhet, rutin och stor kompetens i den individuella feedbacken till spelarna. Utöver det står hon för en stor del av de mänskliga värderingar som är oerhört viktiga för att en grupp ska må bra och kunna prestera på högsta nivå, säger Emil Persson.

- Jag är fantastiskt glad och stolt över att få fortsatt förtroende att få vara en del av det roligaste som finns. Det tilltalar mig att få mer utrymme att stötta den enskilde individen, då det är en av mina styrkor. Det känns otroligt inspirerande, säger Jenny Magnusson.

Under våren kommer även en läktarcoach/analysansvarig att ansluta till ledarstaben. Landslagets första utmaning med nya förbundskaptener blir Euro Floorball Tour i Finland 25 till 27 april.


Författare: Daniel Karlsson