2014-03-20 14:20

23 dagar kvar: Full fart när SIU on Tour drog igång

Under den gångna helgen inleddes SIU on Tour. Projektet som syftar till att sprida information om SIU, Svensk Innebandys Utvecklingsmodell, i SSL-arenorna under slutspelet. Och redan under helgens första besök i Falun, Mora och Helsingborg var det full aktivitet.


SIU on Tour i Helsingborg. Foto: Svensk Innebandy.

Upplägget är enkelt. En buss fullastad med idrottsmaterial besöker SSL-arenor i samband med slutspelsmatcher och erbjuder barn och ungdomar att prova på olika aktiviteter. Innebandy är navet i det man kan prova på men pingis, tennis, bowling och frisbeegolf finns också att provspela. Detta för att visa på att det positiva i att barn och ungdomar håller på med olika sporter.

SIU on Tour är samtidigt ett tillfälle att sprida information om ”Uppgradera din tränare!” - samarbetet mellan Svensk Innebandy och Svenska Spel där du har chansen att få en bättre innebandytränare. Det enda du behöver göra är att rösta på din favoritförening på http://siu.innebandy.se. De klubbar som får flest röster erbjuds tränarutbildningar enligt SIU.

Under den gångna helgen besökte SIU on Tour Falun, Mora och Helsingborg (måndagen). Där tog barn och ungdomar chansen att testa på olika idrotter tillsammans med storstjärnor som Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström.

Totalt kommer SIU on Tour närvara på fyra till sex SSL-arenor fram till och med SM-finalen i Malmö Arena 12 april. Under SM-finalen kommer besökare kunna utmana landslagsspelare i olika idrotter och tävlingar. Mer info om detta ser du i början av april här på innebandy.se.

Läs mer:
Rösta på din favoritförening! 


Författare: Daniel Karlsson