2011-03-25 09:55

Tre avgörande kvartsfinaler

Tre av fyra kvartsfinalserier i damernas slutspel har gått till en femte och avgörande match. Under fredagskvällen webbsänds en av kamperna: Kais Mora mot Endre.

Just Kais Mora och Endre möttes i en av fjolårets kvartsfinalserier där Endre till slut kunde vinna efter en fem matcher lång batalj. Nu har samma kvartsfinalpar återigen nått en femte och avgörande match och anmärkningsvärt är att både fjolårets och årets serie innehållit idel hemmasegrar.

– Jag vet inte varför det blivit så. Vi är ett snabbt lag som behöver lite ytor för att springa och få igång vårt spel, och det kanske vi inte får på Endres hemmaplan som är lite mindre än vår, säger Kais Moras skickliga målskytt Sara Helin.

– Endre har dispens för en mindre plan, och det märks faktiskt att den är lite mindre när man spelar.

 
 
Sara Helin och Kais Mora spelar en femte och avgörande kvartsfinalmatch mot Endre... igen. Foto: Bildbyrån.

 
Den femte och avgörande matchen spelas på Moras hemmaplan i Unihoc Arena och därmed pekar favoritskapet på Kais Mora.

– Det tycker jag absolut. Vi är starka på hemmaplan och har en bra känsla där, säger Sara Helin och är segerviss.

– Det som talar för oss är vårt spel och vår vilja i kombination med vår hemmaplan. Jag tror det blir en riktigt bra match.

De två första matcherna var täta, men sedan har vi fått se två matcher med större segermarginaler?
– Förra fredagen fick vi bra fart i vårt spel, och då satt det mesta och då kunde vi också dra ifrån. Jag tycker vi gör en okej match borta mot Endre också, men där tog vi ut målvakten vilket gjorde att siffrorna drog iväg. Jag tycker inte att 7-3 speglade den matchen lika mycket som 7-1 speglade vår hemmamatch.

Sara Helin själv har haft ytterligare en produktiv säsong i elitserien där hennes 29 mål och 47 poäng räckte till en åttondeplats i den totala poängligan. Kais Mora hade fem spelare bland de tio bästa poängplockarna i elitserien – ett enormt offensivt styrkebesked.

– Jag vet inte vad det beror på egentligen… men vi tränar hårt. Vi har ett stabilt och bra lag och det är många som kommit igång offensivt och vi har många bra målskyttar, förklarar Sara Helin.

Till sist, vad minns du från kvartsfinalserien mot Endre ifjol?
– Det var riktigt tuffa matcher då också. Det är lite samma känsla nu. Det finns kvar lite rivalitet sedan ifjol, och vi har revansch att utkräva på dem också. Den revanschen ska vi ta i den här matchen.

Matchen mellan Kais Mora och Endre sänds live via webben. På www.svenskaspel.se går det att se matcherna gratis vid innehav av Spelkortet och på www.liveinnebandy.se kostar matcherna 30 kronor styck.

Under fredagskvällen spelas även den femte och avgörande matchen mellan Iksu och Dalen samt mellan Rönnby och Djurgården.

I herrarnas slutspel spelas den fjärde kvartsfinalmatchen mellan Warberg och Linköping.

Följ slutspelen:
Damer: SM-slutspel
Herrar: SM-slutspel 


Författare: Jonas Gustavsson