2011-03-04 09:39

Telge SIBK kan säkra kvalplats

Under lördagen är det dags för seriefinal i damernas division ett mellersta. Och vinner Telge SIBK mot Hässelby SK IBK så är kvalplatsen till elitserien klar.

Telge SIBK toppar med två matcher kvar att spela tabellen tre poäng före just Hässelby SK IBK.

Vinst innebär att en kvalplats mot elitserien blir klar, förlust innebär att Hässelby SK IBK kommer ikapp och att allt avgörs i sista omgången.

– Tankarna för oss är att ha minst oavgjort och göra det klart för vår del. Fortsätter vi som vi gjort de senaste matcherna, och spelar stabilt, så ska vi plocka hem det här, säger tränaren Peter Nilsson inför den stundande seriefinalen. 

– Det har blivit en kamp mellan oss där i toppen nästan hela säsongen, så visst är detta en riktigt viktig match.

Det var tätt mellan er senast då ni vann efter sudden?
– Det blev ingen välspelad match som vi kanske ville, men vi var lite hetare. Men det var tight, de är duktiga, löpstarka och är ett bra lag.

Vad blir nyckeln för er?
– Det är att få igång vårt spel med spelvändningar och att även vara bra hemåt. Vi måste ha bra fart på fötterna.

Telge SIBK hade höga förväntningar inför säsongen, förväntningar som man infriat i och med serieledningen.

– Tankarna inför säsongen var att ligga i toppen, det ska vi inte sticka under stol med. Vi var tvåa ifjol och har förstärkt truppen, så vi ville vara med och kriga om seriesegern, säger Peter Nilsson som menar att en kvalplats till elitserien hade varit stort.

– Det är klart att det är så. Det finns med i visionerna, sedan om det sker i år eller nästa år är inte lika viktigt, men det är klart att vi siktar på att fixa det redan i år.

Vad är då styrkan i Telge SIBK?
– Bredden, tycker jag. Vi har tre femmor som kan producera, det är absolut vår styrka.

Seriefinalen kommer dessutom att sändas via Södertäljes Lokal-TV.

Jönköpings IK, som vunnit division ett södra, är redan klara för elitkvalet. Sala Silverstaden hade chansen att säkra seriesegern i division ett norra under torsdagen, men förlorade mot serietvåan Sten Sture, och måste nu vinna den avslutande matchen mot Alunda för att säkra kvalplatsen.

Följ upplösningen i damernas division ett:

Div 1 norra
Div 1 mellersta
Div 1 södra


Författare: Daniel Karlsson