2011-03-26 11:00

TT har allt i egna händer

I helgen spelas sista omgången i allsvenskan. Jönköping är redan klara för SSL och Tyresö Trollbäcken har allt i egna händer inför avslutningen.

Jönköpings IK säkrade SSL-platsen redan förra helgen genom att vinna allsvenskan södra.

Nu kan Tyresö-Trollbäcken följa smålänningarna upp. Laget leder allsvenskan norra två poäng före Granlo inför den sista omgången.

Granlo spelar borta mot Visby medan Tyresö-Trollbäcken tar emot Handen hemma.

– Vi har inte pratat så mycket om upplösningen av serien utan vi har försökt ta en match i taget och inte lägga fokus på något speciellt. Vi har haft en del problem med skador och avstängningar, men det ser bra ut inför sista matchen, säger TT:s poängstarke Linus Näsman inför avslutningen.

– Nyckeln mot Handen blir att fortsätta vårt spel. Vi har inte tagit så mycket hänsyn till hur andra spelar utan har gjort vår grej, och det måste vi fortsätta med.

Är det viktigt att ni har hemmaplan?
– Det påverkar onekligen. Vi är trygga på hemmaplan. Att möta Handen borta hade varit en helt annan sak.

 

Linus Näsmans Tyresö-Trollbäcken har allt i egna händer inför den sista omgången i allsvenskan norra. Foto: Bildbyrån.

 
Annars hade Tyresö-Trollbäcken ingen uttalad målsättning om att nå SSL redan i år.

– Inför säsongen hade vi en målsättning på topp tre och inte att gå upp, och jag var själv skeptisk till den målsättningen eftersom vi tappade så många spelare. Men det har flutit på och nu har vi fått klartecken från föreningen att det bara är att köra på i sista omgången, det är inget att backa för nu, säger Linus.

TT spelade i SSL så sent som för ett år sedan men åkte ur efter kvalspel. 

– Det kändes uppgivet redan i kvalet och vi hade ingen energi, av någon anledning. Det var många i laget som hade svårt att ta att vi förlorade så mycket under säsongen vilket vi inte var vana vid, och det påverkade nog oss, minns Linus som nu inte behöver lira något kval för att ta sig upp.

– Jag tycker att det är bra. Det tycker jag verkligen. Jag har inga invändningar mot det alls.

Linus Näsman har själv haft en bra säsong med 36 poäng på 20 matcher.

– Det har varit både upp och ner. Man har fått ta ganska stort ansvar i och med att forwardsbesättningen varit ganska tunn. Jag är nöjd även om jag hade önskat tio eller femton poäng till.

I botten är det klart att Odelberg, Sandåkern och Hässelby åker ut allsvenskan norra. I allsvenskan södra så är det helt klart att Örebro och Lidköping åker ur.

Tre poäng skiljer nian Skoghall från tian Färjestaden i kampen om att hålla sig kvar. Lagen möts i den sista omgången och Färjestaden måste vinna med minst elva mål för att passera Skoghall, annars åker man ur.

I division ett har Team Thorengruppen, IBK Alba, Östra SK Jönköping och Malmö FBC redan säkrat allsvenskt avancemang genom att vinna sina respektive serier. De två övriga division ett-serierna, där det är fördel Åby IBK respektive FBI Tullige, avgörs i helgen.

Följ upplösningen i serierna:

Allsvenskan Norra
Allsvenskan Södra

Div 1 norra Norrland
Div 1 södra Norrland
Div 1 mellersta Svealand
Div 1 östra Svealand
Div 1 västra Götaland
Div 1 södra Götaland


Författare: Daniel Karlsson