Ökat publiksnitt i elitserien - Innebandy.se
2011-03-09 10:18

Ökat publiksnitt i elitserien

Publiksnittet i elitserien ökade i år till ett snitt på 285 åskådare per match vilket är en liten men positiv utveckling.

- Vi ser en ökning med 6,3%, små men mycket positiva steg för sportens utveckling, säger Anwar Samuelsson, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet.

Diskussioner har förts gällande Elitseriens spelschema, bland annat med dubbelmötena, och att det där finns möjligheter att ytterliggare föra publiksiffrorna framåt.
 
- Serien har löpt på bra, men sjävklart finns det åtgärdsplaner för att vässa till grundseriens utformning. Dock måste dessa steg tas tillsammans med SEI, säger Anwar Samuelsson.

Inför det kommande slutspelet kan det konstateras att serien varit ovanligt jämn och det är ovisst redan när kvartsfinalserierna drar igång nu på fredag.
 
- Det är lätt att bli nostalgisk i idrott, men vi har aldrig haft ett bättre slutspel än detta år. Åtta riktigt bra lag och därmed stenhårt redan från kvartsfinalerna. Vilka två lag som så småningom når finalen i Malmö står skrivet i stjärnorna. Slutspelet på damsidan blir fantastiskt, säger Samuelsson.

 

Endre hade säsongens högsta publiksnitt i elitserien med ett snitt på 411 åskådare. Foto: Kenneth Strignérus.


Så spelas kvartsfinalerna:

Iksu - Dalen
Kais Mora - Endre
Pixbo - Falun
Rönnby - Djurgården

Publikstatistik från elitserien
Spelschema och tider i kvartsfinalerna


Författare: Jonas Gustavsson