2011-03-07 08:46

Förbundsserierna i helgen

Det drar ihop sig i förbundsserierna och i helgen säkrade Telge SIBK seriesegern i division ett mellersta och därmed en plats i elitseriekvalet.

Telge vann toppmatchen mot Hässelby med 5-3, vilket alltså för laget till elitseriekvalet där man kommer att möta Örnsköldsvik, Jönköping och seriesegraren i division ett norra, som antingen blir Sala Silverstaden eller Sten Sture.

 

Telge SIBK jublar över seriesegern i division ett mellersta. Foto: Per Olsson, telgesibk.se.

***

I allsvenskan norra så tog Tyresö Trollbäcken ett stort steg mot spel i SSL efter att ha vänt och vunnit seriefinalen mot FBC Uppsala med 4-3 efter sudden.

Samtidigt vann Granlo med 12-6 borta mot Älvsjö, och nu handlar det med tre matcher kvar att spela om tre lag i toppen. Tyresö toppar på 43 poäng, Granlo är tvåa på 41 och FBC Uppsala trea på 40.

I allsvenskan södra vann serieledarna Jönköping mot med 7-4 över Karlstad och toppar alltjämt tabellen. Laget skuggas av Växjö som vann med 7-4 mot serietrean Landskrona i helgen.

Tre poäng skiljer de två småländska topplagen med tre matcher kvar att spela.

***

I herrarnas division ett-serier så hade Malmö FBC chansen att säkra en allsvensk plats, men laget förlorade mot Tvååker efter sudden. Laget får emellertid en ny chans att säkra avancemanget kommande helg och leder serien med åtta poäng med nio poäng kvar att spela om.

Säkra ett avancemang kan också Östra SK Jönköping göra kommande helg. Laget toppar division ett västra Götaland med nio poäng med tre matcher kvar att spela. En poäng i den kommande matchen mot Banarp räcker för att säkra ett avancemang. 

I division ett södra Norrland toppar alltjämt IBK Alba efter en suddenseger mot GS86 i helgen, och avståndet ner till tvåan Surrahammar är fem poäng med tre matcher kvar att spela.

I division ett mellersta Svealand toppar alltjämt Åby med tre poängs marginal till tvåan Nykvarn, och i division ett Östra Svealand toppar Tullinge en pinne före Duvbo.

Team Torengruppen i division ett norra Norrland har redan säkrat den allsvenska biljetten.

Kolla in helgens resultat och tabeller:

Damer
Div 1 norra
Div 1 mellersta
Div 1 södra

Herrar
Allsvenskan Norra
Allsvenskan Södra

Div 1 norra Norrland
Div 1 södra Norrland
Div 1 mellersta Svealand
Div 1 östra Svealand
Div 1 västra Götaland
Div 1 södra Götaland


Författare: Daniel Karlsson