2011-03-03 08:05

Malmö FBC kan säkra avancemang

Nästa lag att nå allsvenskan till nästa säsong kan bli Malmö FBC. Vinner laget helgens match mot Tvååkers IBK så är seriesegern klar.

Team Thorengruppen säkrade som första lag avancemanget till allsvenskan den gångna helgen, och nu kan det alltså vara Malmö FBC:s tur.

Under lördagen möter man serietian Tvååkers IBK på bortaplan och tre poäng innebär att seriesegern och avancemanget till allsvenskan är klart.

– Det är en viktig match för båda lagen. För min personliga del blir det speciellt eftersom Tvååker är min moderklubb, berättar Isac Carlsson, tränare i Malmö FBC.

Tudelade känslor alltså?
– Nja, nu är det så pass länge sedan jag började spela innebandy, men ändå (haha). 

 

Filip Bergman och hans Malmö FBC är på väg mot allsvenskan. Arkivfoto: Bildbyrån.

 
Malmö FBC var en av favoriterna i division ett Södra Götaland inför säsongen och har också levt upp till favoritskapet.

– I förhandssnacket så fanns det några lag man pratade om, och det är de lagen som ligger i toppen, men vi kanske har haft en jämnhet och stabilitet som de andra lagen kanske har saknat, säger Isac Carlsson.

– Laget och spelet har utvecklats under hela säsongen. Vi fick ordning på försvarsspelet ganska tidigt och släppte till få målchanser, och sedan har spelet med boll kommit efter hand och blivit bättre och bättre. I början av säsongen gjorde vi inte så många mål, men där har vi kommit igång under den andra halvan av säsongen.

Kan det bli svårt att möta ett desperat lag som Tvååker som kämpar för att hålla sig kvar?
– Det kan det säkert vara. I förra matchen mot SödraDal så mötte vi ett lag som jobbade stenhårt och i sådana matcher gäller det verkligen att man själv är beredd och jobbar för varje situation på plan. Man ska inte tro att det går att spela någon glamourinnebandy i sådana matcher.

Ni vann ”bara” med 3-2, hur är det med formen?
– Hade vi haft vår normala effektivitet och utdelning så hade vi vunnit den matchen klart, så spelmässigt ser det bra ut och jag tycker att formen är god.

Malmö FBC är en klubb på frammarsch och att nå allsvenskan är en viktig del i klubbens strävan efter att nå eliten.

– Det är otroligt viktigt. Föreningen har höga målsättningar och att nå allsvenskan är ett steg på vägen. Ju snabbare vi klarar av det desto bättre är det. Nu har vi så bra läge att det vore synd om vi inte tog chansen den här säsongen, säger Isac Carlsson.

Följ upplösningen i herrarnas division ett:

Div 1 norra Norrland
Div 1 södra Norrland
Div 1 mellersta Svealand
Div 1 östra Svealand
Div 1 västra Götaland
Div 1 södra Götaland


Författare: Daniel Karlsson