2011-03-24 11:39

Effektiviteten i fokus för Falun

Under torsdagskvällen sänds kvartsfinalen mellan Falun och AIK live på webben – och Falun vet precis vad som krävs för att vinna i match fyra.

Det handlar, i alla fall enligt landslagsbacken Eric Björk, om att förvalta chanserna.

– Ja, absolut. Vi var mer tillbakapressade i matchen ett då vi vann, än vi varit i match två och tre som vi förlorat, men skillnaden är att i match ett så satte vi våra lägen, säger Eric.

AIK, som vunnit de två senaste matcherna i sudden death, leder med 2-1 i matcher, så Falun är piskade att vinna den fjärde kvartsfinalen för att inte säsongen ska ta slut.

– Jo, visst har vi lite press på oss nu, torsk och det är över. Vi vet vad som krävs och jag tycker att sett till de tidigare tre matcherna så har vi varit det bättre laget. Men vi har för dålig utdelning i power play och kanske lite oskärpa i alla avslutslägen i de två senaste matcherna som vi har förlorat, och det måste vi ordna till. 

 

Eric Björk är laddad inför en ny kamp mot AIK och Karl-Johan Nilsson. Foto: Bildbyrån.

 
Annars är det många som förvånats över Faluns sätt att stå upp mot AIK. Men Eric Björk är inte förvånad alls.

– Nej, det är jag inte. Jag tycker att det var tufft av AIK att välja oss. Vi pressade dem till en femte och avgörande match ifjol, vi slog dem borta i serien och spelade skapligt jämt med dem hemma också, så jag tycker det var modigt av AIK att plocka oss, säger Eric som också erkänner att man taggar till extra av att bli vald av en motståndare.

– Man får mer energi av att bli vald än att välja. Att slå som underdogs är lite känns det som. AIK är piskade att slå oss medan det är bonus för oss att vinna, om man ser till förutsättningarna.

Men hur mentalt jobbigt är det att förlora två matcher i sudden då?
– Vad ska man säga… det är klart det finns där någonstans. Eller nej, det är inte så mentalt jobbigt. Man har funderat på det direkt efter, men sedan måste man ändra om fokus och bara se framåt.

Alla de tre tidigare matcherna har slutat med uddamålsresultat så mycket tyder på att den fjärde matchen också kommer att bli jämn.

– Det kommer den att bli… om vi nu inte har bättre utdelning på våra lägen för då kommer vi att vinna med några bollar.

Hur viktigt är det med hemmaplan?
– I det här läget känns det som att hemmaplansfördelen kommer att gynna oss ordentligt.

Matchen sänds live via webben.

www.svenskaspel.se går det att se matcherna gratis vid innehav av Spelkortet och på www.liveinnebandy.se kostar matcherna 30 kronor styck.

Under torsdagskvällen spelas även match fyra i kvartsfinalserien mellan Dalen mot Pixbo.

Följ slutspelet: SM-slutspel


Författare: Jonas Gustavsson