2011-03-27 09:00

Duellerna i semifinalerna

Under söndagen drar damernas semifinaler igång och här är spelarduellerna som du behöver ha koll på.

Svenska Spel erbjuder Head to Head-spel i varje matchserie i semifinalerna (och har ambitionen att köra samma duell i alla semifinalmatcherna), och här är de heta duellerna i damernas elitserie som du ska ha koll på:

***

Iksu - Pixbo: Victoria Wikström vs. Camilla Jordansson
 


Victoria Wikström vs Camilla Jordansson. Foto: Bildbyrån.


Duellen mellan Iksu och Pixbo blir en duell mellan två poängstarka veteraner.

Victoria Wikström var den överlägset hetaste poängmakaren i kvartsfinalerna där hon svarade för hela 18 poäng på fem matcher. Poängmaskinen, som är en kombination av fart och kraft, är tillbaka i gammalt gott slag.

Camilla Jordansson var, tillsammans med Julia Larsson, Pixbo Wallenstams bästa poängplockare i kvartsfinalserien mot Falun och levererade åtta pinnar, fyra mål och fyra assist, på fyra matcher. Hennes kombination av rutin och klass är oerhört viktig för Pixbo.

***

Kais Mora - Djurgården: Sara Kristoffersson vs. Emelie Lindström
 


Sara Kristoffersson vs. Emelie Lindtröm. Foto: Kenneth Strignérus och Bildbyrån.


Duellen mellan Kais Mora och Djurgården blir en duell mellan två stjärnor i landslaget.

Sara Kristoffersson var bara femte bäste poängplockare för Kais Mora i grundserien, men i slutspelet har hon stigit fram och levererat mest: fem mål och åtta poäng på fem matcher. Bolltrollaren har en fantastisk teknik och offensiv förmåga.

Emelie Lindström, som vann grundseriens poängliga, var näst bästa poängmakare i kvartsfinalserierna med sina tolv poäng på fem matcher. Skarpskytten levererar i alla lägen - oavsett nivå eller motstånd.

***

Duellspelen gäller i varje enskild match, inte över hela matchserien.

Följ slutspelet: SM-slutspel


Författare: Jonas Gustavsson