2011-03-15 14:24

Duellerna i kvartsfinalerna

Under tisdagskvällen drar herrarnas slutspel igång och här är spelarduellerna som du behöver ha koll på inför de heta kvartsfinalerna.

Svenska Spel erbjuder Head to Head-spel i varje matchserie i kvartsfinalerna (och har ambitionen att köra samma duell i alla kvartsfinalmatcherna), och här är de heta duellerna i SSL som du ska ha koll på:

***

Warberg - Linköping: Magnus Svensson vs. Martin Karlsson

 

Magnus Svensson vs. Martin Karlsson. Foto: Bildbyrån och Idrottsfoto.

 
Seriesegraren mot serieåttan, det etablerade laget mot nykomlingen - och matchen i matchen går i samma stil: veteranen mot uppstickaren.

Landslagsveteranen Magnus Svensson håller än, vilket han inte minst visade i grundserien där han med 56 poäng (39+17) på 24 matcher blev delad trea i poängligan och dessutom var seriens näst bäste målskytt. Svensson brukar vara de stora matchernas man.

Martin Karlsson har gjort en imponerande säsong i nykomlingen Linköping där han svarat för 45 poäng (18+27) på 26 matcher vilket gav en elfteplats i poängligan. I Finnkampen fick han också landslagsdebutera efter att ha kommit in som reserv. Karlsson är den givne offensive stjärnan i Linköping.

***

AIK - Falun: Kim Nilsson vs. Rasmus Enström

 

Kim Nilsson vs. Rasmus Enström. Foto: Bildbyrån.

 
Duellen i kvartsfinalserien mellan AIK och Falun är en kamp mellan två spelare som pekas ut som svensk innebandyns framtid.

Kim Nilsson, VM-spelare i december, vann till slut SSL:s poängliga efter att ha sprutat in 62 poäng (44+18) på 26 matcher, och han var också seriens bäste målskytt. Ölänningen har det mesta en offensiv spelare behöver: kraft, finess och kyla.

Rasmus Enström kom inte med till VM och tvingades tacka nej till Finnkampen, men finns med i de blågula diskussionerna, och under vintern levererade han 56 poäng (21+35) på 26 matcher vilket gav en delad tredjeplats i poängligan. Enström har framförallt en vass teknik och gillar att bryta mönster.

***

Dalen - Pixbo: Peder Bodén vs. Daniel Calebsson

 

Peder Bodén vs Daniel Calebsson. Foto: Bildbyrån.

 
Rutin står i fokus i duellen i matchserien mellan Dalen och Pixbo.

Peder Bodén, spelande tränare i Dalen, levererade som brukligt poäng under vintern som gick, totalt 44 poäng (21+23) på 23 matcher. Det gjorde också honom bäst i laget, strax före Christian Hjorth. Bodén bidrar både med finess och hårt arbete, plus rutin, givetvis.

Daniel Calebsson anses allmänt vara en av världens absolut bästa spelare och har svarat för en stark comeback i Sverige efter en sejour i Schweiz. Landslagsforwarden levererade 41 poäng (15+26) på 24 matcher under säsongen. Calebsson bidrar med både slit och poängmakande.

***

Storvreta - Caperiotäby: Henrik Stenberg vs. Patrik Hagberg

 

Henrik Stenberg vs. Patrik Hagberg. Foto: Bildbyrån.

 
Reprisen på fjolårets SM-final är också en duell mellan två riktiga målskyttar.

Henrik Stenberg, som var med och vann SM-guld ifjol och sedan spelade VM i december, blev tvåa i årets poängliga efter att ha producerat 58 poäng (36+22) på 26 matcher. Stenberg spelar alltid med högt tempo och har en förmåga att alltid lyckats spela till sig, och utnyttja, målchanser.

Patrik Hagberg, som även han var VM-spelare i december, blev femma i poängligan efter att ha noterat 55 poäng (26+29) på 26 matcher, och därmed var han bäst i laget, före både Rickie Hyvärinen och Rasmus Sundstedt. Hagberg är en intensiv forward med ett riktigt vasst skott och målsinne.

***

Duellspelen gäller i varje enskild match, inte över hela matchserien.

Spelschema kvartsfinalerna

Läs också: Duellerna i damernas elitserie


Författare: Jonas Gustavsson