2009-03-24 11:15

World Challenge – en månad kvar

24-26 april går World Challenge av stapeln i Piteå. innebandy.se har pratat med Magnus Johansson i arrangerande Öjebyns IBF om förberedelserna inför arrangemanget.

Nu är det en månad kvar till World Challenge i Piteå. Hur går arbetet inför arrangemanget?
– Det flyter på mycket bra, och samtliga delprojekt och dess ansvariga gör ett gediget jobb för att göra detta - för norrbottnisk innebandy unika - arrangemang till en händelse att minnas länge. Det känns tryggt men självklart också lite nervigt. Ungefär som inför en viktig match i slutet av säsongen… det kittlar.
 


Duell mellan Mika Kohonen och Magnus Svensson vid VM-finalen i Prag. Får Sverige revansch på Finland när lagen möts i Piteå i slutet av april? Foto: Bildbyrån.


Är intresset stort bland publiken i Piteå? Utifrån landet?
– Samtliga i vår stora organisationskommitté vittnar om att intresset för arrangemanget bland gemene kvinna och man i Piteå är mycket stort. Vart än vi vänder oss så får vi frågor om hur det går med förberedelserna. Piteåpubliken i allmänhet brukar inte vilja missa så här stora arrangemang och nu är det ju den yttersta världsklassen som kommer hit.
 
– Matchen Sverige-Finland på lördagen (25 april) kommer att locka många, både inbitna innebandypersoner och nya intressenter till hallen. Men vi hoppas självfallet att vi fyller LF Arena även de andra dagarna.World Challenge spelas i LF Arena i Piteå 24-26 april. Foto: Johanna Strid.

 
Vad händer i Piteå kring arrangemanget ?
– Piteå stad brukar sluta upp kring den här typen av arrangemang och vi kan nog räkna med att butikerna kommer att hålla extraöppet under hela helgen. Vi håller i dagarna också på att göra klart med landslaget att våra ungdomar i Piteå kommuns innebandyföreningar ska få möjligheten att få närvara på torsdagsträningen samt träffa spelarna i laget efter densamma.


Vad kan publiken förvänta sig för arrangemang, varför ska man komma och se World Challenge?
– Till att börja med högklassig innebandy i den yttersta världstoppen, som aldrig tidigare spelats i Norrbotten. Dessutom lär vi få se ett heltaggat Sverige som vill återta tronen som bäst i världen igen. Finland har aviserat att de kommer att skicka det bästa tänkbara laget till Piteå och vi kan därför räkna med att Sverige satsar på liknande trupp.

– Inramningen innan matcherna ska vi också göra till någonting speciellt och unikt med ett speciellt videointro som krydda, samt att vi har några små överraskningar i arenan för publiken att prova på.

Vart köper man biljetter till World Challenge?
– Främst via www.ticnet.se men vi säljer även extraplatser via föreningens kansli på info@oibf.net
 
– Vi vill också passa på att promota den lagtävling som vi har, där vi lottar ut helhelgs lagbiljetter via den officiella hemsidan www.worldchallenge.nu.
Författare: Johanna Strid