2009-03-17 11:10

”Vi kan slå alla lag”

Sista lagen att gå in i SM-slutspelet är Falun och Endre. De inleder sin kvartsfinalserie på tisdagen i en match som sänds på TV4 Sport. Endres Maria Jakobsson har respekt för Falun samtidigt som hon säger att Endre kan slå alla lag.

Falun och Endre är två lag som kom igång ganska sent under grundserien. Falun avslutade med fyra raka segrar och tog sig upp bland topp fyra. För Endre säkrades slutspelsplatsen i allra sista omgången.
 


Maria Jakobsson (tvåa från höger) och hennes Endre inleder slutspelet på bortaplan mot Falun. Foto: Kenneth Strignérus.


Gotlandslaget Endre börjar bli ett vant slutspelslag. Förra året kom klubbens första SM-medalj (brons) och i år gör man sitt femte raka slutspel. När det gäller slutspelsrutin kan man dock inte mäta sig med Falun som inte har missat ett enda slutspel sedan rikstäckande serier infördes 1993/94.

Endre har stor respekt för Falun.

– Vi har haft svårt för Falun, det är inget att hymla om. Det blir alltid mycket mål när vi möts och de har en hög lägstanivå. Men vi kan slå alla lag om vi håller den nivå vi haft den senaste tiden, säger Maria Jakobsson till Gotlands Tidningar.

Jakobsson berättar också om lagets målsättning:

– Vi har tagit ett kliv för varje år och nu vet fler vad som krävs. Att nå Globen är realistiskt i år.

Tisdagens inledande kvartsfinal spelas i Falu Kuriren Arena. Endre rapporteras kunna komma till spel med ordinarie lag med undantag för Eva Didriksson, som missar matchen av personliga skäl.

Matchen startar klockan 19.00 och sänds i TV4 Sport.

Läs mer inför matchen:
Målrikt och jämnt
Allt om damernas SM-slutspel
Intervju med Faluns tränare Andreas Lundmark
Intervju med Endres tränare Mika Packalén
 


Författare: Klas Pettersson