2009-03-02 11:34

VM-uppladdning på Gotland

Flera landslag har redan konstaterat att Gotland är perfekt för en VM-uppladdning. Nu är det klart att även innebandyns damlandslag väljer ön för att hårdträna inför VM. 
 
Tidigare har båda svenska landslagen i fotboll valt Gotland för sina träningsläger och i mars kommer Tre Kronor. Nu har även svenska damlandslaget i innebandy valt ön för den viktiga uppladdningen i sommar.
 


Här på Gotlands Idrottscenter kommer damlandslaget att hålla VM-säsongens första läger. Foto: Jan Lindberg.
 


– Det känns otroligt roligt att bjuda in landslaget till Gotland för den bästa möjliga uppladdningen inför VM, vilket vi är övertygade om att de kommer att få här. Vi ska göra allt för att stötta dem från huvudkontoret i Visby, säger Charlotte Ekman, sponsringsansvarig för innebandy på Svenska Spel.

Träningslägret hålls 13-16 augusti i Fårösund, där spelarna ska läggas i hårdträning inför det kommande världsmästerskapet i december.

– Vi ser väldigt mycket framemot träningslägret på Gotland och vi hade först tänkt vara i Visby, men eftersom det inte finns någon fullstor innebandyplan där väljer vi att förlägga lägret i Fårösund, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

– Vår ambition är att fortsätta bjuda in de landslag vi sponsrar till träningsläger på Gotland, men vi har svårt att göra det så länge vi inte har en inomhusarena som håller måttet, säger Johan Lindvall, sponsringschef på Svenska Spel.

Det VM-förberedande träningslägret kommer inte att bli en semester för tjejerna, även om den gotländska sommaren lockar till det.
 


Jubel hos de svenska damerna under Finnkampen för tre veckor sedan. Foto: Klas Pettersson.


– Det kommer att bli många tuffa träningspass med mycket fysiska inslag och tester. Vi har siktet inställt mot VM och dit tänker vi komma väl förberedda, avslutar Jan-Erik Vaara.

Den 15 augusti spelar svenska landslaget en träningsmatch mot Endre i Södervärnshallen i Visby.

 


Författare: Klas Pettersson