Uträknade Falun chockade Warberg - Innebandy.se
2009-03-12 21:42

Uträknade Falun chockade Warberg

Falun hade aldrig vunnit en slutspelsmatch. Mattias Helgesson var avstängd och lagets form har inte varit den bästa. Ändå lyckades Falun vinna den inledande kvartsfinalen borta mot Warberg. Även AIK och Storvreta inledde med seger.

Inledningen på slutspelet kunde ha varit lättare för Falun än att möta regerande mästarna på bortaplan. Förutsättningarna kunde också ha varit bättre för dalalaget som avslutade SSL med sex raka förluster.
 


Falun vann med 7-6 efter sudden death borta mot Warberg när herrarnas SM-slutspel inleddes på torsdagen. Foto: Bildbyrån/Arkiv.
 


Publiksiffran i Sparbankshallen var 1 247 – faktiskt lägre än samtliga Warbergs 13 hemmamatcher i grundserien. De fick se en överraskande matchbild, där Falun gick fram till 3-0 i första perioden.

I början av slutperioden skickade Patrik Malmström in 5-0 för Falun men då vaknade också Warberg till. Man startade en upphämtning som såg ut att knäcka Falun. När man gjorde 3-6, 4-6, 5-6 och 6-6 inom fyra minuter hade han fortfarande drygt fem minuter på sig att avgöra. Trycket mot Faluns mål var kompakt och Warberg vann skotten i slutperioden med 24-11!

Men matchen gick till sudden death och där var det alltså uträknade Falun som kunde vinna. Matchvinnare blev Johannes Skog.

Nu blir det en mycket intressant fortsättning på denna matchserie. Match 2 spelas i Falun på måndag och den sänds i TV4 Sport.

AIK vann hemma mot Pixbo Wallenstam med 4-3 och i Umeå vann Storvreta med Dalen med 7-4.

Allt om herrarnas SM-slutspel


Författare: Klas Pettersson