Storvreta till semifinal - Innebandy.se
2009-03-21 19:44

Storvreta till semifinal

6-0 i mittenperioden lade grunden för en ny Storvretaseger. Uppsalalaget vann med 7-2 i lördagens kvartsfinal och har därmed slagit ut Dalen i tre raka matcher.

Det var hemmalaget Dalen som ledde efter första perioden med 2-0. I andra perioden blev det en anmärkningsvärd scenförändring.

Ett effektivt Storvreta kunde göra sex mål i rad. Vid flera av målen utnyttjade man slarv hos Dalen. Ett frustrerat hemmalag tog time out efter Kim Johanssons mål som betydde 2-4. Men när perioden var över stod det alltså 2-6 på resultattavlan.
 


Storvreta är klart för semifinal efter tre raka vinster mot Dalen. Foto: Bildbyrån/arkiv.

 
Aldrig tidigare i slutspelssammanhang har ett lag vunnit en period med sex måls marginal.

Dalens lagkapten Matthias Hofbauer gjorde sin sista match för Dalen före flytten hem till Schweiz. Han summerade matchutvecklingen i TV4 Sport efter matchen:

– Idag gjorde vi det för enkelt för dem. Vi slarvade på mittplan så att de kunde kontra. Vi hade inget att komma med för att bryta den trenden.

En annan faktor som bidrog till Storvretas seger var målvakten Viktor Klintsten som på nytt gjorde en stormatch.

Storvreta har tidigare spelat åtta matchserier i slutspelssammanhang. Sju av dem har gått till fyra matcher och en gång har matchserien gått till maximala fem matcher. Årets kvartsfinalserie mot Dalen var den första för Storvreta som avgjordes redan i den tredje matchen.

Matchfakta
Allt om herrarnas slutspel


Författare: Klas Pettersson