2009-03-19 09:51

Serieseger – som vanligt

Tälje City BK har vunnit serien. Igen. Det är fjärde säsongen i rad som laget vinner sin serie och avancerar i seriesystemet. Nu är man klara för spel i herrarnas division 2 till hösten.

Klubben bildades 2004 och målsättningen genom åren har framför allt varit att ha kul.

– Vi hade ingen tränare. Jag och en kille till (Stefan Melton) skötte det som behövde skötas vid sidan om planen, berättar Martin Bengtzelius om hur det fungerade när Tälje City startades. Det fungerar på samma sätt idag.
 


Tälje City blev seriesegrare för fjärde året i rad. Nu väntar spel i division 2.

 
Kompisgänget består av spelare från olika innebandybakgrund. Vissa hade inte spelat alls när de började med Tälje City, andra kom från elitnivå.

– Till den första säsongen anslöt Pär Carlsson som fram till dess hade spelat i Södertälje Rockets. Detta plus att några andra södertäljeprofiler gjorde att vi hade ett kanongäng både på och utanför plan, berättar Bengtzelius.

 
 Tälje Citys seriesegrar

 2005/06:
 Division 6
 
 2006/07:
 Division 5
 
 2007/08:
 Division 4
 
 2008/09:
 Division 3
 

Med några undantag så består laget
av en södertäljekärna med gamla kompisar.

– De som tillkommit utifrån är spelare som vi lärt känna på olika sätt.
Den här säsongen har till exempel Christian Persson från Landskrona börjat spela med oss. Han har ju spelat med Södertälje i Elitserien. Där lärde han ju känna flera av dem som finns i laget. När han skulle flytta upp till Stockholm så var valet rätt lätt.

Christian Persson var ett bra tillskott. Med sina 49 mål blev han den bäste målskytten i division 3 Södermanland. Tälje City vann serien åtta poäng före Strängnäs IBK och Turinge IBF.

– Nu krävs det dock en lite seriösare organisation, konstaterar Martin Bengtzelius

Därför har man valt att inleda ett samarbete med Södertälje Balrog IBK.

– De har en proffsig organisation och tillsammans med vårt kunnande och spelarmaterial så gör vi en satsning för att innebandyn i Södertälje ska få ett uppsving.

Läs mer:
Fler lag som flyttas upp till herrtvåan
Bästa poänggörarna i landets distriksserier


Författare: Klas Pettersson