2009-03-04 07:25

”Rönnby passar oss bra”

Inför kvartsfinalen mot Rönnby har innebandy.se pratat med Pixbotränaren Martin Ström.


Pixbotränaren
Martin Ström.
Foto: Bildbyrån.
 

 

Ni fick inte välja motståndare, utan blev valda av Rönnby. Blev du förvånad?
– Nja, inte direkt. Endre är vassa nu och det är en tuff resa att göra. När vi åkte båt hem senast, var det flera spelare som inte mådde bra. Vi trodde kanske att Balrog skulle välja oss eftersom de har vunnit bekvämt i serien. Men Rönnby passar oss bra, anser Martin.

Mötena mellan lagen har varit jämna, tror du att matchbilden blir densamma?
– Vi har en god känsla efter matcherna i serien, eftersom vi har genomfört dem på ett positivt sätt. Det har varit tillknäppt och vi har matchat våra spelare mot olika formationer på ett aktivt sätt, samtidigt som vi har spelat vårt spel, berättar Martin.

Pixbo hade en något trög inledning på säsongen. Har ni fått stabilitet i spelet nu?
– Vi hade en riktigt tuff inledning av många olika anledningar. Det har också betytt att vi har haft inledningen som en motivationsfaktor, vi vill inte hamna där igen. Min tanke var att vi skulle bli ett mer spelande lag, men det var tufft att ta det steget med många nya spelare så vi gick tillbaka till grunderna. Nu är även Johan Fredriksson tillbaka och vi har en trygghet i varandra och får god hjälp av Christer Ström. Generellt var det mycket nytt inför säsongen, säger Martin.
 


Så här såg tränarnas tips ut före säsongen. Pixbo var klara favoriter till seriesegern. Nio av de 14 tränarna trodde att Pixbo skulle vinna serien. Nu har vi facit och vet att Pixbo slutade femma i grundserien.Vad ska ni se upp med hos Rönnby och vilka svagheter kan ni utnyttja?
– De har många duktiga spelare, som till exempel Karolina Widar som jag anser är en komplett spelare, hon tillför mycket både på och utanför planen samt duktiga och tuffa Anna Didriksson som har vi bra koll på då hon har spelat i Pixbo tidigare. Det finns givetvis detaljer i deras spel som vi kan utnyttja, men dessa behåller jag för mig själv, säger Martin.

Vilka heta spelare i Pixbo vill du nämna?
– Vi har två bra målvakter i Helena Andersson och Emmy Persson. Som målvaktspar trivs de bra ihop. Isabell Krantz har presterat jämnt och bra hela säsongen, Theres Persson är en powerforward som nyttjar sina egenskaper och Camilla Nilsson, som har varit ojämn, börjar komma igång, tycker Martin.

Vad talar för att Pixbo går vidare till semifinal?
– Vår säsongsinledning har härdat oss och vi har pressat de absoluta topplagen i serien. Vi vet att vi kan slå ut Rönnby med lite flyt, menar Martin.
 

 

Martin Ström tippar kvartsfinalerna


Iksu-Kais:  – Det blir en lätt resa för Iksu.

Balrog-Täby:  – Balrog tar matchserien, men Täby vinner en match.

Falun-Endre:  – Det blir nog väldigt många mål och jag kan inte gissa vilka som vinner.

Rönnby-Pixbo:  – Vi vinner matchserien och går vidare till semifinal!
  

 
Rönnby inleder kvartsfinalserien mot Pixbo med hemmamatch den 15 mars. 
 

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon