2009-03-13 11:04

Ny rutin på målvaktsposten

Vi tittar lite närmare på kvartsfinalen mellan Falun och Endre som spelas på tisdag, och sänds i TV4 Sport. innebandy.se har pratat med Faluns tränare Andreas Lundmark som konstaterar att laget har fått in en rutinerad målvakt i form av Rachel Mleczkovicz.

Inget lag före er valde Endre, blev du förvånad att ni fick Endre som kvartsfinalmotståndare?
– Nej, inte alls. Jag sa redan när det var fyra omgångar kvar att det skulle bli Endre vi fick möta. Det spelar egentligen ingen roll sportsligt vilket lag vi fick, men jag tycker att det är betydligt trevligare inramning i Södervärn än i Lisebergshallen, menar Andreas Lundmark.

Ni har en vinst och en oavgjord i serien mot Endre, känner du att ni har ett mentalt övertag inför kvartsfinalen?
– Vad som skedde i serien spelar ingen roll nu, för det är säkert nollställt hos bägge lagen. Den mentala fördelen jag tycker vi har, är att vi har lyft oss under säsongen. Det har i och för sig Endre också gjort, men vi har gjort det mer. Sedan har vi förstärkt på de positioner vi ville. 
 
 

Rachel Mleczkovicz finns numer i Faluns mål. Foto: Kenneth Strignérus.– Vi har fått in Rachel Mleczkovicz, en lite äldre och rutinerad målvakt som vi önskade. Hon kommer senast från Pixbo, där hon stod några matcher men hon var inte nöjd över sin situation där. Eftersom Cecilia Hast och Rachel känner varandra fick vi vetskap om situationen och nu spelar Rachel med oss, säger Andreas.

Vad betyder det att rutinerade Camilla Granelid har gjort comeback och att lagkaptenen Cecilia Hast är tillbaka efter sin skada?
– Det betyder jättemycket för oss! Många pratar om att till exempel Kais har ett ungt lag, men de glömmer då att vi också har det. Nu har vi förstärkt med rutin och bra spelare, tycker Andreas.

Falun har gjort näst flest mål framåt i serien och släppt in absolut flest av slutspelslagen.  Endres signum är deras offensiv, så hur ska ni förbättra ert försvar?
– Vi har inte släppt in lika många mål på de senaste 5-6 omgångarna och vi har ändrat lite i vårt spel. Vi har dragit hem styrkorna och spelat mer på säkerhet. Sedan har våra nyförvärv stärkt just defensiven, anser Andreas.

Vad talar för Falun mot Endre?
– Vi har en bra trend med oss och vi har otroligt många matchvinnare i laget. Där slår vi Endre på poäng. Sätter vi bara försvaret blir vi obehagliga i slutspelet, varnar Andreas.

Andreas Lundmark tippar kvartsfinalerna


Iksu-Kais
– Det blir två jämna matcher, men Iksu vinner med 2-0 i matcher.

Balrog-Täby
– Det blir tre matcher och Balrog står som segrare.

Rönnby-Pixbo
– Tre jämna matcher varav den sista avgörs i sudden med Pixbo som vinnare. Jag går på seriens resultat och då har Pixbo plusstatistik på Rönnby.

Falun-Endre
– Falun avgör på hemmaplan och vinner med 2-1 i matcher. 
Kvartsfinalserien mellan Falun och Endre inleds tisdagen den 17 mars. Den matchen sänds i TV4 Sport.
 

 
Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon