”Ingel enkel resa till finalen” - Innebandy.se
2009-03-20 09:19

”Ingel enkel resa till finalen”

Balrogs damer tillhör favoriterna till SM-guldet men tränaren Magnus Eriksson menar att det inte är någon enkel resa till final. Inför söndagens returmöte mot Täby IS har innebandy.se pratat med Eriksson.

Första kvartsfinalmötet mot Täby är avklarat och ni vann med 6-2. Artade sig matchen som ni förutsåg?
– Vi visste att de hade ändrat sitt spel och skulle pressa våra backar mer än tidigare. Så har Täby spelat på slutet. Deras anfallsspel är bra, men de är sämre i försvaret. Vi var ängsliga fram till 1-0, efter det hade vi kontroll och ägde matchen, anser Magnus Eriksson.

Siffrorna är ju ganska klara, men finns det något i Täbys spel ni måste se upp med?
– De lär spela likadant på söndag, men planen ser i alla fall mindre ut än i Botkyrkahallen vilket inte gynnar oss. Vi brukar ha svårt med små planer, men ska spela ett rakare spel, lite mer transatlantiskt. Vi ska jobba med försvarsspelet i veckan, så att vi är tuffare framför kassen och att det smäller betydligt mer. Det ska göra ont för Täby att göra mål, menar Magnus.
 


Magnus Eriksson och Peter Lundin har en mängd välmeriterade spelare i sin spelartrupp. Foto: Kenneth Strignérus.
 
 
Balrogs laguppställning måste ge motståndarna skrämselhicka, idel poängmakare. Hur håller ni resten av truppen motiverade?
– Vi hade mer problem med detta förra året, då fler på bänken var äldre och hade spelat några säsonger innan. Vi har haft detta uppe och har många yngre spelare som deltar i ett slutspel för första gången. Dessa tjejer accepterar mer och de ska ha all cred i världen för sina insatser. Det slutspelslag som har den bästa bänken vinner guldet, för det är ju dessa tjejer som sparrar de två femmorna som spelar, säger Magnus.

Hur är det att vara storfavoriter till SM-guldet, märks det på spelarna?
– Nja, är vi verkligen storfavoriter. Okej, jag hoppas att vi och Iksu går till final, för vi är de två bästa innebandylagen i Sverige. Det var en stor lättnad förra året när vi tog oss förbi semifinalen, men det gäller att vi inte underskattar de lag som är kvar, för alla är bra. Det blir ingen enkel resa till finalen, tycker Magnus.

Varför vinner ni matchserien mot Täby?
– Vi är ett bättre lag på alla positioner! Vi har spelat slutspel i 10 år medan Täby spelar sitt första. Täby kommer att vara med framöver, då de har många unga duktiga talanger som det gäller att få behålla och kanske krydda med några rutinerade spelare. I förra finalen hade vi bara tre spelare som hade spelat inför så mycket folk tidigare och varit med om allt runt omkring. Nu vet alla vad som gäller, menar Magnus.
 

 

Magnus Eriksson tippar kvartsfinalerna


Iksu-Kais
– Två raka till Iksu. De är ett mycket bättre lag, en riktig maskin.

Balrog-Täby
– Jag har respekt för bortagolvet så jag säger 2-1 till Balrog.

Rönnby-Pixbo
– Jättesvårt att tippa! Pixbo har en bredare trupp och ett riktigt bra försvar, men Rönnby har en vinnarfemma. Säger 2-1 till Rönnby.

Falun-Endre
– 2-1 till Falun där Dalbjer och Kristoffersson avgör. Anteryd och systrarna Jakobsson är bra, men räcker inte till mot Falun.
 


 
Kvartsfinal nummer 2 mellan Täby och Balrog spelas på söndag klockan 15.30.
 
Allt om damernas slutspel
 

 
Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon