2009-03-04 07:26

”En utmaning att hitta svaga punkter”

Inför kvartsfinalserien mellan Rönnby och Pixbo har vi kollat läget hos tränarna i lagen. Rönnbys tränare Johan Kökeritz har koll på Pixbos styrkor och svagheter. Dessutom berättar han hur läget är för Sanna Tuominen efter hennes skada.

Ni har mött Pixbo i tre av fyra kvartsfinalserier de senaste åren och ni har i stort sett vunnit med uddamålet varje gång. Är det inte riskabelt att välja Pixbo före Endre, trots att Endre slog ut er förra säsongen?
– Vi hade helt enkelt inget val, eftersom flera i laget blev sjuka när vi sist åkte över med båten till Gotland. Malin Wikström är vår hetaste spelare och hon kunde inte spela dubbelmötet den helgen på grund av båtresan. Att flyga var heller inget alternativ då klubben inte har råd.

– Vad andra tycker om vårt beslut är ingenting vi bryr oss om. Vi har mer koll på Endre och hade nog hellre velat möta dem. Dock var detta ett gemensamt beslut och det ska bli intressant att spela mot Pixbo, anser Johan Kökeritz.

Vilka är Pixbos styrkor och svagheter?
– Pixbo har en jämn spelartrupp med tre bra femmor. De flesta slutspelslagen har två-tre namnkunniga spelare och sedan en grå massa. Så är det inte i Pixbo, vilket gör det till en utmaning att hitta svaga punkter. En liten tröst är att Rönnby har slagit ut Pixbo ur slutspelet tidigare, menar Johan.
 


Duell mellan Pixbos Emma Arvidsson och Rönnbys Karolina Widar när lagen möttes i serien förra säsongen. Foto: Bildbyrån.
 


Vilka spelare i Rönnby har varit extra heta på sistone?
– Malin Wikström har en annorlunda spelstil, hon är lång, gänglig och inte snabb, men hennes otroliga räckvidd gör att hon ofta kan vrida sig runt sin bevakning och skjuta. Malin spelar streetsmart som jag kallar det.
 
– Sara Stålberg tvekar inte, utan tar alltid avslut och står alltid rätt. Hennes nackdel är att hon inte riktigt har tekniken att göra många mål ofta. Anna Didriksson har bara blivit bättre och bättre hela säsongen.
 
– Hanna Pettersson har inte varit dålig i en enda match och det har nästan blivit så att vi räknar med att hon tar de omöjliga bollarna också. Karro Widar har tänt till när det närmar sig slutspel.

Hur går det för Sanna Tuominen och hennes skada?
– Allt går bättre än planerat, men hon spelar inte i kvartsfinalen, möjligtvis i semifinalen, hoppas Johan.

Vad talar för att Rönnby går vidare till semifinal?
– Om man jämför oss och Pixbo så har vår målvakt Hanna Pettersson en jämnare form än deras målvakter, medan de har en bredare trupp. Vårt triumfkort är Karro Widar då hon är en komplett spelare som får laget att tända till, tycker Johan.
 

 

Johan Kökeritz tippar kvartsfinalerna


Iksu-Kais:  – 2-0 i enkla matcher till Iksu.

Balrog-Täby:  – 2-0 till Balrog, även om Täby kan ställa till det för Balrog. De är ett passningsskickligt lag som har en stor fördel i deras parkett på hemmaplan.

Falun-Endre:  – Det blir en duell mellan Dalbjer/Kristoffersson och Anteryd/Jakobsson-systrarna. Det lag vars profiler gör mest poäng går vidare. Tror på en riktig rock´n roll-fight där Endre har en liten fördel eftersom de har fått kriga hela vägen till slutspel.

Rönnby-Pixbo:  – Vi vinner! Karro Widar sprätter upp bollen i mål i straffläggningen i den avgörande matchen.
 

 
Rönnby inleder kvartsfinalserien mot Pixbo med hemmamatch den 15 mars. 
 

 
Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon