Balrog fullbordade skrällen - Innebandy.se
2009-03-20 22:54

Balrog fullbordade skrällen

För två år sedan var Caperio/Täby inblandade i en av tidernas största slutspelsskrällar, då man oväntat gick ända till final. I år blev det en ny skräll med Täby i en av rollerna: man åkte ut direkt i kvarten mot serieåttan Balrog med 3-0 i matcher.

Precis som i match två blev det sudden death – något som Caperio/Täby själva hade stor framgång med i slutspelet både 2006/07 och 2007/08. Under dessa två säsonger gick åtta Täby-matcher till förlängning. Sju av dessa gånger gick Täby segrande ur striden, antingen efter sudden-mål eller straffavgörande.

Den här säsongen var favorittrycket högre på Täby. I fredagens hemmamatch i Tibblehallen vann man skotten med 51-17 men Balrogs målvakt Pascal Nieth storspelade.
 


Balrogs Mikael Karlsson jublar efter sin kvittering till 2-2 i mittenperioden. Foto: Bildbyrån.

 
1.38 in i förlängningen avgjorde Jimmy Gustafsson för Balrog. Assisten kom från lagkaptenen Markus Palokangas.

– De snackade om att de skulle vinna med 3-0 i matcher, men nu är det vi som gör det, säger Balrogs Mikael Karlsson till SVT.

Balrog blev det andra laget, efter AIK, att ta sig till semifinel. Slutspelet fortsätter på lördagen med kvartsfinal 3 mellan Dalen och Storvreta, en match som direktsänds i TV4 Sport.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson