2009-03-13 11:03

” Vi går in som underdogs”

Inför kvartsfinalen har innebandy.se pratat med Endres tränare Mika Packalén. Han ställs nu mot Falun och menar att hans lag går in i kvartsfinalserien som underdogs.

Det blev slutspel för Endre trots allt. Hur kan ni nyttja att ni har fått spela på toppen av er förmåga för att ta er till slutspel?
–  Vi har ju spelat slutspelsmatcher sedan i januari och detta blir inte annorlunda. Rutinerna kring matcherna funkar bra så dessa fortsätter vi med. Vi tycker att vi har gjort både bra och dåliga matcher, så det finns detaljer att förbättra, menar Mika Packalén.

Ingen av de tre topplagen valde Endre, båtresan till Gotland nämndes som en orsak. Hur kändes det?
– Man vet inte om man ska skratta eller gråta och jag hoppas att det fanns en sportslig anledning och inte bara den ekonomiska aspekten. Vi gör dessa båtresor hela tiden och jag tror att jag har blivit illamående en gång under alla år.
 
– Vi har gjort bra matcher mot topplagen och publiktrycket i Södervärn gör att det kan vara en mardrömsarena för motståndarna. Å andra sidan är det bara en bortamatch det handlar om. Jag hade faktiskt räknat med Rönnby, men nu laddar vi för Falun, säger Mika.

Nu blev det istället Falun för er och hur tror du matchbilden kommer att se ut?
– Det blir alltid många mål när vi möts och det kommer säkert att se ut som tidigare då Falun brukar ha mer boll. De har sina spetsar ibland annat Malin Dalbjer, som har gjort åtta poäng mot oss i två matcher. Det är två jämbördiga lag som möts och tidigare har Malin varit tungan på vågen.
 
– Falun har förståeligt nog fyllt på målvaktssidan och Granelid är alltid Granelid. Hon är en rutinerad spelare som jag högaktar. Cecilia Hast är tillbaka efter sin korsbandsskada, men vi vet inte vilken form hon är i nu, säger Mika.

Vad avgör kvartsfinalserien mellan Falun och Endre?
– Vi går in som underdogs för Endre har aldrig vunnit mot Falun under ordinarie tid. Det är dock hugget som stucket vilket lag som vinner. Bägge lagen är i form och jag tror att någon av lagens matchvinnare avgör. Vi behöver breaka Faluns serve och vinna på bortaplan, säger Mika.

Hur känns det att Andreas Lundmark, som du har tränat, står i Faluns bås?
– Det känns inget speciellt, eftersom jag har många tidigare adepter i olika bås nu. Andreas var en skicklig spelare som har mycket kunskap i sporten. Coachdueller är mer utbrett på herrsidan än hos damerna, menar Mika.
 

 

Mika Packalén tippar kvartsfinalerna


Iksu-Kais
– Iksu går vidare med 2-0 i matcher. Omedvetet tror jag att Kais är nöjda, medan Iksus säsong börjar nu.

Balrog-Täby
– 2-1 i matcher till Balrog även om jag tror att Balrog får slita mer än de själva tror. Rutinen avgör till Balrogs fördel. 

Rönnby-Pixbo
– Jag blir förvånad om Rönnby inte vinner i två raka matcher och då är jag medveten om resultaten i serien. Håller sig bara Rönnby till sin gameplan och kontrar, då vinner de.

Falun-Endre
– Lagen är jämna och det blir tre matcher. Vi måste vinna i Falu Kuriren Arena, vilket vi gör och går vidare med 2-1 i matcher.


 
Kvartsfinalserien mellan Falun och Endre inleds tisdagen den 17 mars. Den matchen sänds i TV4 Sport.
 

 
Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon